Любителям хачапурі пропонуємо наш варіант приготування цього чудового грузинського страви. Сьогодні ми приготуємо її з адигейський сиром і зеленню. Саме завдяки адыгейскому сиру, хачапурі виходить дуже соковитим і ніжним. Спробуйте і ви наш рецепт, ми впевнені, що він прийде вам по душі.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Вода – 1 склянка
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Сир Адигейський – 600 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Кріп – 4 – 5 гілок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хачапурі з адигейський сиром? Вода нам необхідна трохи тепла, але не гаряча. Воду наливаємо в миску, додаємо свіжі дріжджі, цукор і сіль. У миску просіваємо 300 грам борошна, і додаємо олію. Все добре перемішуємо силіконової лопаткою.
Далі підсипаємо борошно і замішуємо тісто руками. Формуємо з тіста кулю, накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце, поки тісто не збільшиться в об’ємі в 2 рази.
Готуємо начинку: натираємо на крупній тертці адигейський сир, додаємо сіль і подрібнений зелений кріп. Далі в начинку додаємо яйце і 2 чайні ложки борошна. Все добре перемішуємо.
тісто викладаємо на робочу поверхню, присипавши її борошном, і ділимо його на дві частини. Розкачуємо тісто в корж товщиною близько 1 см. Начинку теж ділимо на дві частини. З тіста формуємо кулю і кладемо його в центр коржі.
Краю коржі збираємо в центрі над начинкою і добре защипуємо. Потім перевертаємо коржик і акуратно розгортаємо її.
Товщина коржа повинна бути 1-1,5 див. В центрі робимо невелику дірочку і акуратно перекладаємо нашу корж на деко, застелений пекарської папером. Ставимо хачапурі випікатися в духовку при 250 градусах на 10-12 хвилин. По готовності хачапурі виймаємо з духовки і змащуємо вершковим маслом.
В теплому вигляді подаємо хачапурі на стіл. Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і зеленню Хачапурі по-имеретински