Це справжні ласощі з ніжного пухкого тіста тягнеться з сирною начинкою. Поверхня запікається до рум’яної хрусткої скоринки, яка дуже вигідно відтіняє напіврідку, тане в роті начинку. Тісто замішуємо на кефірі, без дріжджів. Такий варіант хачапурі готується швидко і без особливих турбот.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир (напівтвердий) – 200 гр.
  • Сир Сулугуні – 500 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Для приготування хачапурі на кефірі, в широку миску виливаємо вказану кількість кефіру. Додаємо до нього сіль, цукор і соду. Розбиваємо одне яйце і збовтуємо суміш віночком до однорідності.

Борошно попередньо просіваємо, щоб збагатити повітрям. Додаємо в кефір просіяне борошно порціями, добре промешівая віночком після додавання кожної порції. У підсумку збираємо вийшло густе, але м’яке тісто в кулю руками. Довго вимішувати не потрібно.

Приготоване тісто загорнути в один шар харчової плівки і прибираємо його в холодильник. Даємо тісту охолонути протягом п’ятдесяти хвилин.

Поки тісто відпочиває, обидва види сиру потрібно натерти на крупну тертку. Дві-три столові ложки тертого сиру відкладаємо для посипання.

Підготовлене тісто розділяємо на чотири однакові за розміром частини. Поверхня столу присипаємо невеликою кількістю борошна і кожну порцію тіста розкачуємо у формі кола. Товщина круга повинна становити приблизно п’ять міліметрів.

На кожен коло викладаємо натертий сир у формі гірки. Краю кола піднімаємо над начинкою і защипуємо пальцями.

Отриманий «мішечок» перевертаємо защипами вниз і акуратно розгортаємо в коржик. Важливо вчасно зупинитися і не розкачати дуже тонко. Товщина коржів становить приблизно сім міліметрів.

кожен коржик наколюємо виделкою в довільному порядку. В окрему невелику ємність розбиваємо яйце і збиваємо його з невеликою кількістю солі. З допомогою силіконової пензлика змащуємо кожен коржик яєчної сумішшю – це дасть апетитну рум’яну скоринку красивого кольору.

Духовку розігріваємо до 200 градусів.

Деко змащуємо олією і акуратно укладаємо на нього підготовлені коржі. Поверхня присипаємо невеликою кількістю тертого сиру. Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо протягом півгодини.

Готові хачапурі дістаємо з духовки і подаємо до столу в гарячому вигляді. Втім, в остиглому стані вони теж дуже смачні.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сиром на кефірі Хачапурі на кефірі Хачапурі на кефірі з сиром в духовці Хачапурі по-имеретински