Хачапурі – ситне і популярне блюдо, яке має безліч варіантів приготувань. Спробуйте незвичайний рецепт, начинений картоплею. Таку випічку можна подавати на обід або вечерю як самостійне блюдо або як закуску.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Масло вершкове – 80 гр.
- Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Картопля – 4 шт.
- Сир Пармезан – 180 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати хачапурі з картоплею легко! Молоко слід трохи підігріти. Для рецепту воно нам треба в теплому вигляді. Виливаємо в глибокий посуд і додаємо дріжджі, цукор і сіль. Просіваємо борошно.
Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до решти інгредієнтів. Замішуємо руками, поки воно не перестане сильно прилипати. Тісто повинне вийти еластичним. Глибоку тарілку змащуємо рослинним маслом і поміщаємо в неї готове тісто для хачапурі. Залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Підготуємо начинку. Картопля очищаємо від шкірки і ставимо варитися. Сир пропускаємо через крупну тертку.
Відварену картоплю розминаємо в пюре, з’єднайте з сиром, перчимо. Можна додати трохи олії. Перемішуємо і поділяємо на кілька частин.
Настоявшееся тісто розділяємо на стільки частин, скільки у нас начинки. Розкачуємо в товстий корж. Начинку ліпимо у вигляді кулі і викладаємо на тісто. Краями закриваємо начинку, залишивши невеликий отвір. Притискаємо заготовку, щоб вона прийняла плоске стан.
Викладаємо хачапурі на деко і випікаємо близько 10 хвилин при температурі 200 градусів.
Дістаємо готове рум’яне блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі по-имеретински