По даному рецепту вам пропонується приготувати цей смачний гарячий пиріг з сиром сулугуні в духовці. Готується він із прісного тіста, замішаного тільки на пшеничного борошна, води і солі. Тісто для хачапурі можна замісити заздалегідь і зберігати в морозилці. В начинку до сиру сулугуні можна додати сири і інших сортів.
Інгредієнти: на 2 порції.
- прісне Тісто – 250 гр.
- Сир Сулугуні – 300 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати хачапурі з сулугуні просто! Попередньо розморозьте тісто для хачапурі і підготуйте всі необхідні продукти.
Сулугуні подрібніть на крупну тертку і додайте за бажанням шматочок бринзи, адигейського сиру або сиру.
В тарілочці збийте з допомогою віночка одне яйце.
До натертому сиру влийте ложку чистої води і насипте просіяне на сито борошно.
Сир з борошном і водою добре розімніть і перемішайте рукою.
Отриману масу скачайте в колобок і відкладіть в сторону.
Робочу поверхню столу присипте борошном і розкачайте в коржик розморожене тісто.
В середину коржика покладіть начинку з сиру.
Краю коржі загорніть у вигляді мішечка і добре защепіть краю, щоб сир не витікав при випічці.
Коржик з сиром переверніть на шов і з допомогою качалки її трохи розкачати. У центрі коржі зробіть невеликий отвір для видалення гарячого пара.
Застеліть шматочком паперу для випічки деко, намажте його маслом, перекладіть на нього сирну коржик і змастіть її жовтком.
Випікайте хачапурі в духовці, розігрітій до 200°С протягом 15 хвилин. За цей час розтопити шматочок вершкового масла і намажте їм гарячу випічку. Спечений хачапурі наріжте на шматочки і подайте до столу гарячим.
Їжте на здоров’я!
Хачапурі Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сулугуні Хачапурі по-имеретински