Сьогодні вашій увазі пропоную приготувати харчо по-грузинськи за класичним рецептом. Рецепт досить простий, просто дотримуйтесь всі кроки приготування, і у вас все вийде! Навіть недосвідчена господиня впорається з цим чудовим рецептом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 600 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень (сушена) – 2 ст. л.
  • Ткемалі – 70 гр.
  • Аджика (чилі) – 1 ч. л.
  • Аджика (зелена) – 1 ч. л.
  • Вода – 2,5 л
  • Для бульйону: –
  • Моркву – 0.25 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати харчо по-грузинськи за класичним покрокового рецептом, насамперед підготуйте всі використовувані інгредієнти в необхідній кількості для приготування класичного харчо по-грузинськи.

Яловичину ретельно вимийте, наріжте шматочками середнього розміру. У глибоку каструлю з товстим дном налити холодної води, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Добре посоліть. Потім викладіть підготовлену яловичину.

Ріпчасту цибулю очистіть від верхньої лушпиння, розріжте навпіл. Морква добре вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, відріжте чверть. Овочі викладіть в каструлю і доведіть до кипіння.

Періодично знімайте піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Додайте чорний перець горошком. Після чого зменшіть вогонь і варіть м’ясо до готовності.

Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його кілька разів до прозорої води. Потім викладіть його в ємність і залийте водою. Залиште на деякий час.

добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями.

У розігріту сковороду викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

Волоські горіхи переберіть від шкаралупи, подрібніть за допомогою качалки. Можна скористатися кавомолкою або блендером.

Подрібнені волоські горіхи викладіть в сковороду.

Потім додайте хмелі-сунелі і коріандр.

Після чого додайте необхідну кількість ткемалі.

Слідом додайте гостру і зелену аджику.

Ретельно перемішайте і готуйте на мінімальному вогні 5 хвилин.

Після чого додайте томатну пасту і пару ополоників м’ясного бульйону.

Добре перемішайте і готуйте ще 5 хвилин під кришкою.

До цього часу яловичина звариться. Вийміть з бульйону овочі, вони більше не знадобляться.

Додайте промитий рис в бульйон, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин.

Потім викладіть приготовлену зажарку в каструлю. Гарненько перемішайте.

Додайте сушену зелень і лавровий лист. Доведіть до кипіння. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин.

Гарячий ароматний харчо по-грузинськи подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з ткемалі Харчо з томатною пастою Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою Харчо з яловичини по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами