Якщо ви любите незвичайні супи, хочу запропонувати чудовий рецепт харчо з баранини з томатною пастою і рисом. Гаряче блюдо виходить яскравим, ароматним і досить наваристим. Відмінний варіант для смачного сімейного обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 600 гр.
  • Рис білий – 130 гр.
  • Волоський горіх – 70 гр.
  • Ткемалі – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Томати в соку – 350 мл
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Паприка мелена – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Як приготувати харчо з баранини з томатною пастою і рисом? Баранину ретельно промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою.

Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і варіть баранину до готовності приблизно 1-1,5 години.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком.

добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

Потім додайте помідори у власному соку, ткемалі і томатну пасту. Перемішайте і готуйте на повільному вогні до загусання.

Після чого додайте улюблені спеції. Я додала червоний мелений перець, мелену паприку, чорний мелений перець і сіль. Гарненько перемішайте.

Коли баранина повністю звариться, акуратно вийміть її з киплячого бульйону, трохи остудіть і відокремте від кісток. Потім наріжте середніми шматочками однакового розміру і додайте до приготовленої засмажки.

Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес в сковороду з вмістом. Ретельно перемішайте.

Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів, а потім викладіть в м’ясний бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. При необхідності м’ясний бульйон процідіть через дрібне сито.

Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, промийте у воді, а потім обсушити на кухонному або паперовому рушнику.

Приготовану засмажку з бараниною акуратно перекладіть в каструлю з рисом.

Ретельно перемішайте харчо.

Обсушені волоські горіхи подрібніть до однорідної консистенції з допомогою качалки. Також можна скористатися кавомолкою або блендером.

Подрібнені волоські горіхи викладіть в харчо, добре перемішайте і варіть ще 10 хвилин. Додайте лавровий лист.

Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем, додайте в харчо. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин. Краще всього використовувати кінзу або петрушку.

Гарячий ароматний суп харчо з баранини з томатною пастою і рисом подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо класичний Харчо з баранини Харчо з баранини з рисом Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з часником