Рецептів супу харчо існує величезна безліч. Даний варіант готуємо на основі курки з картоплею і рисом. Для економії сил використовуємо мультиварку. У ній, як нам здається, суп виходить навіть смачніше і більш насиченим, ніж на плиті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Курка – 200 – 300 гр.
- Томатна паста – 1,5 ст. л.
- Ткемалі – 1,5 ст. л.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Рис – 70 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
- Вода – 3 л
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати харчо з курки з картоплею і куркою в мультиварці, картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Моркву чистимо від верхньої шкірки, миємо, обсушуємо і тремо на крупній тертці. Як варіант, можна порізати тонкою соломкою.
В чашу мультиварки поміщаємо Підготовлені овочі: кубики картоплі, терту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю.
Рис промиваємо до прозорої води і висипаємо в чашу поверх овочів.
Курку промиваємо, обсушуємо, зрізаємо зайву шкіру і жирові ділянки. У даному випадку використовуємо цілий стегенце, не розрізаючи його на частини.
Додаємо сіль і хмелі-сунелі.
Кладемо в чашу томатну пасту і ткемалі. Вливаємо гарячу воду. Закриваємо кришку, вибираємо режим «Суп» на одну годину. Натискаємо «Старт».
Через сорок хвилин варіння дістаємо з чаші курку, остуджуємо до комфортної температури і знімаємо м’ясо, відокремлюючи кістки. М’ясо повертаємо назад в суп.
За п’ять хвилин до готовності пробуємо суп і додаємо сіль при необхідності. Часник очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо в суп. Готовому харчо даємо постояти десять-п’ятнадцять хвилин після закінчення варіння. Потім розливаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді. Посипаємо рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Харчо з курки з картоплею Харчо з курки з рисом Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з часником