Всім, хто любить експериментувати з класичними блюдами, настійно рекомендую приготувати незвичайний харчо з свинини з перловкою. Ситне гаряче блюдо сподобається всім без винятку. Наваристий супчик стане чудовим варіантом, щоб смачно нагодувати своїх близьких.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Вода – 2 л
  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Аджика – за смаком
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Уцхо-сунелі – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати харчо з свинини з перловкою? Відміряйте необхідну кількість перлової крупи, переберіть, кілька разів промийте, потім залийте попередньо підготовленим крутим окропом і залиште на деякий час, щоб перловка добре запарилась. Це робиться для того, щоб скоротити час варіння.

Свинину промийте, наріжте на невеликі шматочки, викладіть в глибоку каструлю.

Залийте холодною водою. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну шумівкою. Потім зменшіть вогонь і варіть м’ясо 30-40 хвилин.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте.

розігрійте Сковороду на середньому вогні, додайте олію, викладіть нарізані цибулю і часник, обсмажте овочі до розм’якшення, час від часу помішуючи.

До обсмаженою овочам додайте томатну пасту.

Перемішайте і готуйте на невеликому вогні кілька хвилин.

Розпарену перлову крупу викладіть до м’яса, попередньо злив рідина, в якій вона распаривалась. Доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин на мінімальному вогні.

Необхідну кількість картоплі вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою і наріжте кубиками невеликого розміру. Викладіть в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні 15 хвилин.

Моркву очистіть від шкірки, наріжте невеликими шматочками довільної форми або скористайтеся теркою, додайте в каструлю.

В каструлю з бульйоном викладіть апетитну засмажку. Доведіть до кипіння і прокип’ятіть 5-7 хвилин.

В каструлю додайте уцхо-сунелі, аджику, чорний і червоний мелений перець і сіль.

Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем, додайте в каструлю. Ретельно перемішайте. Вимкніть вогонь і дайте харчо настоятися 10 хвилин.

Харчо з свинини з перловкою подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з перловкою Харчо з свинини Харчо з часником