Харчо по-мегрельські з волоськими горіхами – неймовірно смачне і наваристое блюдо. Приготований з яловичиною і прянощами, суп виходить неймовірно ароматним і поживним. Легкі горіхові нотки надають особливу ласощі! Так і хочеться добавки!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 100 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Кінза – 30 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Волоський горіх – 50 гр.
- Коріандр – 0.5 ст. л.
- Приправа Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- імеретинський Шафран – 0.5 ст. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Масло оливкова – 30 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування класичного харчо з волоськими горіхами? Яловичину промиваємо і розрізаємо її невеликими шматочками. Розігріваємо сковороду і оливковій олії обсмажуємо яловичину 7-10 хв
В цей час підготуємо цибулю, почистимо його і поріжемо маленькими кубиками. Додаємо цибулю на сковороду і смажимо 5-7 хв, поки цибуля не стане м’яким.
Помідори і перець промиваємо та нарізаємо таким же чином, як і цибуля.
Кінзу миємо й нарізаємо невеликими шматочками.
Часник чистимо від луски і пропускаємо через прес.
Волоський горіх дрібно кришимо з допомогою блендера.
Додаємо вершкове масло, цибулю, помідори і перець на сковороду. Обсмажуємо ще 10 хв. Потім додаємо зелень і воду. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо півгодини. Якщо вода стане википати, потрібно подбавить ще трохи.
Тепер додаємо спеції: коріандр мелений, учхо-сунелі, імеретинський шафран, хмелі-сунелі, а також сіль, подрібнений волоський горіх і пшеничне борошно. Всі добре розмішуємо і тушкуємо ще 10 хв.
Приємного апетиту!
Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами