Харчо по-мегрельські з волоськими горіхами – неймовірно смачне і наваристое блюдо. Приготований з яловичиною і прянощами, суп виходить неймовірно ароматним і поживним. Легкі горіхові нотки надають особливу ласощі! Так і хочеться добавки!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вода – 100 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Кінза – 30 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Коріандр – 0.5 ст. л.
  • Приправа Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • імеретинський Шафран – 0.5 ст. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичного харчо з волоськими горіхами? Яловичину промиваємо і розрізаємо її невеликими шматочками. Розігріваємо сковороду і оливковій олії обсмажуємо яловичину 7-10 хв

В цей час підготуємо цибулю, почистимо його і поріжемо маленькими кубиками. Додаємо цибулю на сковороду і смажимо 5-7 хв, поки цибуля не стане м’яким.

Помідори і перець промиваємо та нарізаємо таким же чином, як і цибуля.

Кінзу миємо й нарізаємо невеликими шматочками.

Часник чистимо від луски і пропускаємо через прес.

Волоський горіх дрібно кришимо з допомогою блендера.

Додаємо вершкове масло, цибулю, помідори і перець на сковороду. Обсмажуємо ще 10 хв. Потім додаємо зелень і воду. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо півгодини. Якщо вода стане википати, потрібно подбавить ще трохи.

Тепер додаємо спеції: коріандр мелений, учхо-сунелі, імеретинський шафран, хмелі-сунелі, а також сіль, подрібнений волоський горіх і пшеничне борошно. Всі добре розмішуємо і тушкуємо ще 10 хв.

Приємного апетиту!

Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами