Пікантний грузинський суп харчо можна легко приготувати вдома в мультиварці. Для цього використовуємо яловичину, причому можна взяти як філе, так і ділянку м’яса на кістці, в залежності від того, що є в наявності. Першим ділом обсмажуємо овочі з томатною пастою, а вже потім просто закладаємо інші інгредієнти і заливаємо їх водою. Натискаємо кнопку і чекаємо готовності ароматного супу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яловичина – 300 – 400 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Рис білий – 0.66 ст.
- Сіль – за смаком
- Кріп – 0.5 пучків
- Масло рослинне – для смаження
- Приправа для харчо – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування харчо з яловичини з картоплею і рисом в мультиварці? Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Моркву чистимо, миємо, обсушуємо і тремо на крупній тертці. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Вливаємо в чашу пару столових ложок рослинного масла, гріємо його до гарячого стану. Висипаємо в чашу цибулю з морквою і обсмажуємо їх при періодичному помішуванні до м’якості та легкого рум’янцю. Потім кладемо до отриманої засмажки томатну пасту, перемішуємо, прогріваємо всі разом і вимикаємо заданий режим.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Рис промиваємо до прозорої води. Часник звільняємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці. Яловичину промиваємо й обсушуємо. Філе ріжемо на великі шматки. Якщо у вас м’ясо на кістці, то кістка при необхідності можна розрубати на частини поменше.
В чашу до засмажки кладемо картоплю, рис, часник і яловичину.
Вливаємо гарячу воду до позначки трьох літрів. Додаємо сіль за смаком, закриваємо кришку, вибираємо режим «Суп» на півтори години. Натискаємо «Старт». За десять хвилин до готовності пробуємо суп і додаємо сіль при необхідності. Також кладемо суміш спецій для харчо і січену зелень кропу.
Готовому харчо даємо постояти десять-п’ятнадцять хвилин під кришкою. Потім розливаємо по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою Харчо з яловичини Харчо з яловичини з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом класичний