Часто замість кисло-солодкого соусу ткемалі з злив в приготуванні харчо використовують стиглі помідори. Крім приємного смаку, томатна маса забарвлює суп і робить його яскравим і апетитним на вигляд.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Рис білий – 4 ст. л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Зелень – 100 гр.
- Перець запашний – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати харчо з яловичини з помідорами. М’ясо зріжте з кісточки невеликими шматочками, щоб потім було зручно їсти його в супі. У каструлю обсягом 2-2,5 літра перекладіть м’ясо, залийте його холодною водою і поставте на вогонь. Коли бульйон закипить, зніміть піну, зменшіть вогонь. Коли м’ясо буде готове, дістаньте його, а бульйон процідіть.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте і обсмажте на сковороді. Коли цибуля набуде золотистого відтінку, додайте до нього м’ясо і смажте ще 5-7 хвилин. Потім додайте пару столових ложок бульйону і тушкуйте під кришкою 10-15 хвилин.
Помідори очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Викладіть подрібнені помідори в сковороду до м’яса, тушкуйте 10 хвилин.
Проціджений бульйон перелийте в каструлю і поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Потім викладіть в нього засмажку з цибулі, м’яса і помідор.
Після 5 хвилин кипіння бульйону, всипте рис і спеції. Варіть суп до готовності рису. В кінці приготування додайте подрібнений часник і рубану зелень. Потримайте харчо під кришкою 5-7 хвилин і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Суп харчо класичний Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи