Якщо порівнювати різні рецепти хашлама, то можна помітити, що варіант по-чувашски включає в себе меншу різноманітність овочів. Основа страви – картопля, моркву і м’ясо. В даному випадку – курка. Все тушкується разом в бульйоні до повної м’якості. Обсмажувати інгредієнти перед гасінням чи ні – справа смаку і звички. Але варто відзначити, що після легкого підрум’янення компонентів смакова насиченість хашлама помітно вище.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Петрушка – 1 пучок
- Вода – 1 ст.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хашлама по-чувашски з курки? Для приготування хашлама рекомендуємо використовувати саме м’ясисті частини курки: стегенця або ніжки і стегна окремо. Обсушуємо їх паперовими рушниками. З картоплі та моркви зрізаємо шкірку, коренеплоди промиваємо. Ріпчасту цибулю очищаємо. Часник звільняємо від лушпиння.
В глибокій сковороді або товстостінній каструлі разогревам невелику кількість рослинного масла. Ріпчасту цибулю подрібнюємо кубиками і висипаємо в гаряче масло. Слідом додаємо рубаний часник. Обсмажуємо хвилину до напівпрозорості на середньому вогні і викладаємо зверху курку. Обсмажуємо все разом кілька хвилин, курку перевертаємо на другий бік.
Моркву нарізаємо на кружечки і викладаємо на курку.
Наступний етап – додавання картоплі. Ріжемо його великими шматками і відправляємо в сковороду. Продовжуємо обсмажувати протягом двох-трьох хвилин, поки не з’явиться легка золотава скоринка.
Посипаємо курку з овочами сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Вливаємо воду. Кількість води можна регулювати за власним смаком: якщо хочете хащламу, схожу на суп, можна влити більше рідини. Щільно закриваємо сковороду кришкою і доводимо вміст до кипіння. Тушкуємо страву протягом сорока-п’ятдесяти хвилин до повної готовності. В кінці процесу тонким ножем протикаємо курку – якщо лезо увійшло без найменшого опору, хашлама готова. Подаємо страву в гарячому вигляді, розклавши по порційних тарілках і заливши бульйоном. Посипаємо рубаною петрушкою.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з курки