Хашлама на пиві має особливий аромат і смак, а в казані на вогнищі він розкривається ще краще. І ще одна позитивна сторона цієї страви – його варіативність, по своєму смаку можна змінювати або додавати в рецепт будь-які інгредієнти.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яловичина – 2,5 кг
  • Пиво – 1 л
  • Картопля – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Баклажан – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 кг
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Базилік свіжий – 1 пучок

Процес приготування:

Почнемо готувати хашламу з пивом в казані на багатті. Овочі помийте, очистіть і наріжте великими шматками.

Цибулю наріжте півкільцями. Поставте Казан на вогонь і всипте туди половину цибулі.

На цибулю викладіть частину нарізаного м’ясо.

Потім знову покладіть цибулю і зелений базилік, посоліть і поперчіть ці інгредієнти.

Далі покладіть частину моркви, солодкого та гострого перцю. Трохи посоліть.

Потім викладіть шар з частини баклажанів, помідорів і часнику.

Покладіть шар з картоплі, також трохи посоліть.

Потім знову покладіть м’ясо.

На м’ясо покладіть залишилися баклажани, помідори і перець, посоліть і приправте. Влийте в казан пиво.

Казан накрийте кришкою і тушкуйте хашламу на слабкому вогні 3 години. У процесі приготування страву не перемішується і не відкривайте кришку. Подавайте хашламу гарячої з великою кількістю зелені і соусами за смаком.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини Хашлама з яловичини з картоплею Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи