Хашлама по-вірменськи з яловичини і картоплі буде у вас дуже ситним та смачним блюдом, а також і першим, і другим одночасно. Будемо готувати з попередніми обсмажуванням м’яса в казані або звичайної утятнице, що прискорює процес приготування. Готуємо хашламу з молодої яловичини або баранини, як кому більше подобається.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина або Яловичина – 2 кг
- Картопля (велика) – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 6 зуб.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Томатна паста – 3 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Паприка – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати хашламу по-вірменськи з яловичини з картоплею легко! Спочатку підготуйте всі продукти для приготування хашлама.
М’ясо промийте і наріжте на середні шматочки.
Перекладіть його в розігріту з рослинною олією гусятницю (можна казан) і швидко і на великому вогні обсмажте до рум’яної скоринки.
Потім покладіть до м’яса нарізану на півкільця цибулі, перемішати з м’ясом і посмажте протягом 2-3 хвилин.
Потім покладіть до м’яса нашатковану на гуртки моркву, перемішайте і смажте ще 5 хвилин.
Потім додайте до м’яса нарізану на слайсы часник і посмажте ще 3 хвилини.
Покладіть до м’яса томатну пасту, насипте мелену паприку і все посоліть за смаком. Блюдо ще раз перемішайте і посмажте протягом 10 хвилин.
Очищений солодкий перець нашаткуйте соломкою або кубиками перекладіть в гусятницю.
Потім додайте нарізані на гуртки помідори.
Потім насипте в гусятницю дрібно нарізану зелень кропу і петрушки, покладіть листочки лавра і порізану на великі кубики картоплю. Блюдо залийте окропом до середини картопляного шару.
Гусятницю закрийте кришкою, доведіть до кипіння на великому вогні і потім тушкуйте протягом 1 години на маленькому вогні. Час гасіння залежить від обраного м’яса.
Через годину можете хашламу з яловичини з картоплею розкладати в тарілки і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама з яловичини Хашлама з яловичини з картоплею Хашлама по-вірменськи