Хашлама – дуже «зручний» страву. Всі інгредієнти складаємо в каструлю, закриваємо кришкою і ставимо на плиту. Далі страва готується «само», у власному соку, не пригорая і не вимагаючи ніякої участі господині. Але треба запастися терпінням: чекати готовності хашлама доведеться не менше години. Подавати страву рекомендуємо, щедро посипавши зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий окорочок – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Кінза – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Вода – 0.75 склянки

Процес приготування:

Щоб приготувати хашламу з курки на плиті, використовуємо стегенця. Обсушуємо їх паперовими рушниками, зрізаємо надлишок шкіри, якщо потрібно. На дно товстостінної каструлі укладаємо підготовлену курку, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

Можна відразу ставити каструлю з стегенцями на плиту на маленький вогонь. Поки курка буде нагріватися, не втрачаючи часу, можна вже послідовно закладати овочі. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями. Викладаємо його на курку.

Перець очищаємо від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо м’якоть тонкими смужками. Викладаємо нарізані перці слідом за цибулею. Якщо є можливість, краще використовувати різнокольорові перці – це зробить хашламу більш яскравою і привабливою.

Наступний шар – картопля. Очищаємо його, миємо і ріжемо невеликими кубиками. Розподіляємо рівним шаром поверх перців.

Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки і нарізаємо невеликими шматочками. Якщо використовуються черрі, то їх досить розрізати на половинки. Викладаємо томати на картоплю. Кинзу і петрушку дрібно рубаємо ножем, після чого розподіляємо поверх помідорів. Посипаємо зелень сіллю, чорним меленим перцем, паприкою і подрібненими зубками часнику. Вливаємо воду і закриваємо кришкою.

Нагріваємо вміст каструлі до кипіння. З цього моменту тушкуємо хашламу при слабкому кипінні годину – півтора. Після закінчення зазначеного перевіряємо ступінь готовності курки, проткнувши її ножем – лезо має дуже легко входити, без опору. Подаємо хашламу гарячої, розклавши по порційним мисках і посипавши свіжою рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама з курки