Хашламу дуже зручно готувати в казані – легко перемішувати інгредієнти під час обсмажування і можна бути впевненим, що пригорання не буде. Товсті стінки казана повільно передають жар, що забезпечує рівномірне приготування страви. Щоб заощадити час, витрачений на приготування хашлама, рекомендуємо відразу підготувати всі овочі: промити і нарізати потрібного розміру шматочками. Потім залишиться лише скласти їх шарами в казан і відправити на гасіння.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Кінза – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати хашламу з курки в казані? Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо на тонкими кільцями або півкільцями.

Болгарські перці очистити від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо м’якоть сегментами.

Моркву чистимо від верхньої шкірки, миємо й ріжемо на поперечні кружечки.

Готуємо курку. У даному випадку використовуємо стегна. Також відмінно підходять і ніжки або цілі стегенця. Обсушуємо їх паперовими рушниками, обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Даємо полежати і промаринуватися, поки готуємо інші інгредієнти.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем.

Помідори промиваємо, обсушуємо, вирізаємо слід від плодоніжки і заливаємо крутим окропом на п’ять-сім хвилин. Після цього гарячу воду зливаємо і знімаємо з томатів поверхневу шкірку. Нарізаємо очищені томати часточками.

Кінзу промиваємо і подрібнюємо ножем.

Промиту зелень кропу також дрібно рубаємо.

Тепер «збираємо» хашламу для подальшого гасіння. Укладаємо на дно казана шар нарізаних томатів. Масло додавати не потрібно. Злегка солимо.

Викладаємо частину цибулі, моркви і болгарського перцю. Далі розподіляємо частина всієї нарізаної зелені. Тепер викладаємо підготовлену курку. На неї розсипаємо подрібнені зубки часнику. Поверх стегенець знову укладаємо шарами залишилися овочі: помідори, ріпчаста цибуля, морква, болгарський перець і зелень. Шари не забуваємо злегка солити. Шари можна повторювати стільки разів, скільки потрібно – за наявності інгредієнтів. В останню чергу посипаємо поверхню хашлама сіллю, хмелі-сунелі, паприкою і кладемо перець чилі цілком.

Закриваємо казан кришкою, ставимо на плиту і доводимо вміст до кипіння. Потім знижуємо температуру до мінімальної і готуємо при слабкому кипінні протягом години-півтора до м’якості курки. Перемішувати під час гасіння не потрібно. Готову хашламу подаємо в гарячому вигляді, розклавши по порційним міскам разом з бульйоном. Поверхня страви посипаємо свіжою січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з курки