Вам хочеться приготувати на вечерю щось екзотичне? Тоді зверніться до вірменської кухні. Хашлама з курки має прекрасний смак і незвичайний вигляд. Спробувати варто.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 500 гр.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 8 – 10 пір’я
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати хашлама з курки з картоплею в казані. Куряче м’ясо промийте під проточною водою і просушіть, якщо у вас ціла тушка, то розріжте її на більш дрібні частини. Поставте Казан на вогонь, розігрійте в ній рослинне масло і викладіть в нього курку. Смажте куряче м’ясо до золотистої скоринки.
Цибулю, моркву і часник очистити і крупно наріжте. Додайте овочі в казан. Тушкуйте на середньому вогні 2-3 хвилини.
Картоплю і болгарський перець очистіть, промийте водою і наріжте. Надішліть овочі в казан і продовжуйте гасити.
Останніми додайте в казан нарізані баклажани і помідори, посоліть і приправити страву за смаком. Прикрийте казан кришкою і тушкуйте хашламу на повільному вогні 50-60 хвилин.
Перед подачею посипте блюдо нарізаною зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з курки