Вірменську хашламу відрізняє від інших рецептів цієї страви застосування пива. Саме пиво надає хашламе особливі запах і смак. М’ясо виходить м’яке і ніжне, а овочі не втрачають свою форму. Страва готується в казані. За цим рецептом можна готувати вірменську хашламу з пивом і на природі, і на електричній чи газовій плиті.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 1.2 кг
- Пиво – 0.5 л.
- Картопля – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу з яловичини по-вірменськи з пивом? М’ясо для хашлама (яловичину, баранину або птицю промийте холодною водою, розрізати на великі шматочки, посоліть більше, ніж ви зазвичай соліть, і на 30 хвилин поставте його в холодильник. Більше інші інгредієнти солити не треба. За цей час підготуйте всі зазначені в рецепті овочі. Потім в казані розігрійте рослинне масло і швидко, за 3 хвилини, обсмажте шматочки м’яса і вимкніть вогонь. На м’ясо покладіть нашатковану на півкільця цибулі.
Очищену моркву наріжте на великі шматочки і покладіть поверх лука.
Солодкий перець наріжте на поздовжні шматочки і покладіть поверх моркви і шкіркою догори, щоб його сік перейшов до м’яса.
Потім укладіть шар нарізаного на великі шматочки картоплі.
Помідори наріжте на шматочки і покладіть поверх картоплі.
Свіжу зелень промийте, дрібно наріжте і посипте нею страву.
Налийте в казан світле пиво. Закрийте кришку і на великому вогні доведіть все до кипіння. Тушкуйте хашламу на маленькому вогні протягом 2 годин. Якщо готуєте з птиці, досить загасити 1,5 години.
Після закінчення цього часу хашлама з яловичини на пиві буде готова. Блюдо трохи перемішайте.
Потім розкладіть приготовану хашламу в порційні тарілки і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи