Хашлама з яловичини з картоплею в казані, як наваристое і ароматне блюдо, не завжди готується з картоплею, але саме він робить страву досить ситним. Це блюдо, поєднуючи в собі і перше, і друге, ідеально підходить для обіду у великій родині. Хоча традиція передбачає готувати хашламу з баранини, але також смачно виходить блюдо і з яловичиною. Додаємо в блюдо пиво, що прискорює процес готування, і готуємо в казані.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Грудинка яловича – 500 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Пиво (світле) – 150 гр.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати хашламу з яловичини з картоплею в казані? Спочатку підготуйте необхідні продукти для хашлама, щоб усі інгредієнти були під рукою і не потрібно відкривати холодильник 20 разів.

Яловичину відокремте від кісточок (хоча кісточки можете залишити) і поріжте шматочками розміром з коробку для сірників.

Шматочки м’яса посипте по своєму смаку спеціями, сіллю і перемішайте.

Помідори помийте і поріжте на часточки або кружечки. Одну частину помідорів укладіть першим шаром в казан.

Цибулини почистіть і наріжте півкільцями.

Перець очистіть від насіння, видаліть плодоніжки і перегородки і наріжте його на середні шматочки.

Половину цибулі і перцю покладіть в казан другим шаром.

Зелень промийте, наріжте і викладіть поверх овочів.

Потім покладіть в казан заправлену сіллю і спеціями яловичини.

Зубки часнику почистіть, наріжте на слайсы і укладіть поверх м’яса.

На м’ясо додайте другу частину нарізаних овочів, спочатку перець, потім цибулю і поверх його помідори.

Налийте в казан до м’яса з овочами світле пиво. Казан з хашламой поставте на маленький вогонь і тушкуйте під закритою кришкою протягом 1,5 години від початку кипіння. Перемішувати хашламу під час готування не треба. Воду також доливати не треба, адже страва готується у власному соку.

Почистіть і промийте картоплю. Потім наріжте його середнім кубиком.

Через півтори години гасіння хашлама перекладіть в казан нарізану картоплю, трохи його посоліть і тушкуйте страву ще півгодини, щоб картопля стала м’якою.

Ваша смачна і ароматна хашлама з яловичини в казані готова.

Можете розкладати її в тарілки і відразу подавати до столу. Вона зберігає свій смак і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Хашлама в казані Хашлама з говядіни з картоплею Хашлама з яловичини Хашлама на пиві