Чимало людей, які уникають вживання дріжджів з різних причин. І це не означає, що доводиться відмовлятися від здобних булочок, ароматного хліба та іншої пухкої випічки, тому що все це можна приготувати і без додавання дріжджів. Наприклад, хліб – замішуємо тісто на кефірі з содою. Це забезпечить пористий м’якуш і звичну хлібну текстуру.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 150 мл
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.15 ст.
- Масло вершкове – 1, 5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Готувати хліб на кефірі без дріжджів в хлібопічці легко! У чашу поміщаємо злегка нагріте кефір. Розбиваємо в нього яйце, додаємо вершкове масло, порізане на невеликі кубики. Додаємо сіль та цукровий пісок.
Поверх зазначених інгредієнтів висипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно.
Далі вводимо харчову соду і розпушувач. Встановлюємо чашу в хлібопічку, закриваємо кришку і вибираємо програму швидкої випічки хліба. Вага виробу – 500 гр, поджаристость скоринки – середня.
Коли час програми закінчиться, можна витягати з хлібопічки форму з готовим хлібом. Якщо є сумніви в готовності, протикаємо цент буханця тонкою дерев’яною паличкою. Якщо на ній є сліди вологого тесту, то ставимо додатковий час випікання і доводимо хліб до готовності. Готовий хліб витягуємо з чаші, обережно перевернувши її догори дном. Кладемо буханець на решітку і даємо їй повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Білий хліб в хлібопічці Пшеничний хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб на кефірі в хлібопічці