Простий рецепт цільнозернового хліба. З урахуванням того, що заміс і розстойка виконуються автоматично хлібопічкою, процес не вимагає ніяких зусиль. На смак такий хліб дуже приємний, запашний, з легкій ненав’язливій кислинкою – адже у складі кефір. Після охолодження буханець легко ріжеться на шматочки потрібної товщини – це відмінна основа для бутербродів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно цільнозернові – 500 гр.
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Кефір – 300 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати хліб цільнозерновий борошна на кефірі в хлібопічці легко! В чашу хлібопічки вливаємо нагріте до теплої температури кефір. Додаємо рослинне масло без запаху.

Пшеничне цільнозернове борошно просіваємо через дрібне сито і висипаємо поверх кефіру з маслом.

Вводимо сухі дріжджі.

Додаємо сіль та цукровий пісок.

Встановлюємо чашу з інгредієнтами в хлібопічку, закриваємо кришку і вибираємо основну програму випічки хліба, яка передбачає заміс, расстойку і випікання. Скоринку рекомендуємо вибирати світлу. На вагу 750 грам прилад автоматично визначить час приблизно на дві з половиною години.

Коли час програми підійде до кінця і пролунає звуковий сигнал, чашу з готовим хлібом можна витягати. Акуратно перевертаємо її догори дном і виймаємо буханець. Кладемо хліб на решітку, щоб не виділився конденсат, і даємо виробу повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Сірий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на кефірі в хлібопічці