Простий рецепт цільнозернового хліба. З урахуванням того, що заміс і розстойка виконуються автоматично хлібопічкою, процес не вимагає ніяких зусиль. На смак такий хліб дуже приємний, запашний, з легкій ненав’язливій кислинкою – адже у складі кефір. Після охолодження буханець легко ріжеться на шматочки потрібної товщини – це відмінна основа для бутербродів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно цільнозернові – 500 гр.
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Кефір – 300 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати хліб цільнозерновий борошна на кефірі в хлібопічці легко! В чашу хлібопічки вливаємо нагріте до теплої температури кефір. Додаємо рослинне масло без запаху.
Пшеничне цільнозернове борошно просіваємо через дрібне сито і висипаємо поверх кефіру з маслом.
Вводимо сухі дріжджі.
Додаємо сіль та цукровий пісок.
Встановлюємо чашу з інгредієнтами в хлібопічку, закриваємо кришку і вибираємо основну програму випічки хліба, яка передбачає заміс, расстойку і випікання. Скоринку рекомендуємо вибирати світлу. На вагу 750 грам прилад автоматично визначить час приблизно на дві з половиною години.
Коли час програми підійде до кінця і пролунає звуковий сигнал, чашу з готовим хлібом можна витягати. Акуратно перевертаємо її догори дном і виймаємо буханець. Кладемо хліб на решітку, щоб не виділився конденсат, і даємо виробу повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Сірий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на кефірі в хлібопічці