Що може бути краще хлібного квасу, приготованого в домашніх умовах, у складі якого лише натуральні інгредієнти і ні краплі хімії! Цей напій, який користується великою популярністю у багатьох поколінь, допоможе не тільки утамувати спрагу в літню спеку, але і повернути нас у дитинство.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житній хліб (Бородинський) – 5 скибочок
- Сухі дріжджі – 0.5 ч. л.
- Вода – 3 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Родзинки – 1 жменя
Процес приготування:
Як приготувати хлібний квас на 3 літри? Для початку беремо хліб і нарізаємо його невеликими шматочками. Замість «Бородінського» хліба можна використовувати будь-яку іншу різновид житнього хліба. Нарізаний хліб необхідно підсушити в духовці – він повинен злегка підігріти, завдяки чому квас придбає красивий відтінок. Підсушені шматочки хліба висипаємо в окрему каструлю або банку.
Туди ж відправляємо родзинки, який необхідно попередньо вимити, а також цукор.
Все заливаємо кип’яченою водою, яку потрібно остудити до сімдесяти градусів. Ємність з отриманою масою відправляємо на кілька годин в тепле місце.
Беремо окрему миску невеликого розміру. У неї вливаємо 100 г теплої води, в якій слід розвести сухі дріжджі, сполучені з цукром. Все перемішуємо. І через півгодини отриману масу відправляємо в банку з залитими сухарями.
Вміст банки акуратно перемішуємо, потім накриваємо марлею і ставимо в тепле місце на добу. За цей час квас забродить. Перед подачею квас необхідно процідити і охолодити.
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас з чорного хліба Хлібний квас Хлібний квас з родзинками Хлібний квас на 3 літри Хлібний квас на сухих дріжджах