Хлібний квас з солодом – чудовий напій. У літній період квас продають з бочок. А в магазині можна купити квас у пляшках круглий рік. Але квас, приготовлений у домашніх умовах, набагато смачніше і корисніше. Квас можна використовувати для приготування окрошки.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Сухарі житні – 50 гр.
- Солод житній ферментований – 25 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати хлібний квас з солодом, викладіть в глибоку ємність житні сухарі, ферментований житній солод і цукровий пісок. Якщо готових сухарів у вас немає, то приготуйте їх самостійно. Житній хліб наріжте скибочками. На деку рівномірно розподіліть хлібні квадратики, помістіть в розігріту духовку і готуйте, періодично перевертаючи, щоб вони не згоріли.
Заздалегідь приготуйте окріп, а потім додайте його в ємність з інгредієнтами. Ретельно перемішайте і дайте охолонути до кімнатної температури.
З допомогою заглибного блендера подрібніть отриману масу до однорідної консистенції.
В отриману масу додайте сухі дріжджі і ретельно перемішайте. Потім вилийте в ємність, у якій буде настоюватися квас.
Долийте в ємність 2 літра чистої питної води.
Залиште приблизно на 2 діб при кімнатній температурі.
Готовий домашній квас процідити через дрібне сито, застелене марлею, або злийте прямо через марлю або чисте кухонний рушник.
Залишками рідини дайте стекти.
На кожен літр отриманого квасу додайте 40-45 грамів цукрового піску. Кількість цукрового піску відрегулюйте в залежності від власних смакових переваг.
Потім всипте чверть чайної ложки сухих дріжджів.
Ретельно перемішати з допомогою міксера або віночка.
Розлийте квас по пляшках і добре закрийте їх.
Квас залиште на добу при кімнатній температурі. А потім помістіть в холодильник для охолодження.
Охолоджений квас подавайте на стіл.
Приємного насолоди!
Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах