Квас з березового соку без цукру, хоча сік і солодкуватий, виходить прісним, тому до нього додають для посилення бродіння або дріжджі, або сухофрукти і хліб. Вам пропонується найпростіший рецепт приготування такого квасу – з соку і дріжджів. Напій буде добре газованим і з приємним кислим смаком, а підсолодити можна в склянці. Квас без цукру не перекисает і добре зберігається.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Сік березовий – 5 л.
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати квас з березового соку без цукру? Свіжий березовий сік через складену в 2 шари марлю перелийте у велику посуд, в якій будете готувати квас.

Потім сік насипте розраховане кількість сухих дріжджів або покладіть свіжі, розвівши їх в невеликій кількості соку. Потім сік з дріжджами перемішайте, щоб вони рівномірно в ньому розподілилися. За бажанням до соку можна додати трохи цукру і лимонки.

Потім посуд прикрийте кришкою і поставте її в тепле місце на 4-5 днів, не більше. За цей час дріжджі активуються і відбудеться процес бродіння.

Після закінчення цього часу отриманий березовий квас розлийте у заздалегідь простерилізовану скляні банки або пляшки. Потім квас щільно закупорьте і перенесіть на зберігання в темне прохолодне місце.

Перед подачею в кожну склянку соку покладіть по одному кубику льоду.

Вдалих і смачних заготовок!

Квас в домашніх умовах Квас з березового соку Квас з березового соку з дріжджами Квас на дріжджах