Домашній хліб звичайно краще магазинного і довго не черствіє. На заквасці хліб виходить з легкою кислинкою, щільний і ароматний. Однак, щоб приготувати закваску вам буде потрібно кілька днів.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Житнє обдирне борошно – 400 гр.
  • Кефір – 400 мл

Процес приготування:

Готувати закваску для хліба на кефірі легко! Змішайте 100 грам борошна і 100 мл кефіру. Накрийте миску чистим бавовняним рушником і залиште в теплому місці.

Через 12 годин додайте в закваску ще 100 мл кефіру кімнатної температури і добре перемішайте.

Також додайте 100 грам борошна, перемішайте і залиште в теплі на добу.

Для хорошої закваски достатньо зробити 2-3 підживлення з проміжком 12-24 години. Якість закваски залежить від температури і швидкості росту бактерій. Коли закваска стане повітряної з приємним хлібним запахом, вона готова.

Хліб на такий заквасці виходить повітряним і дуже смачним.

Смачного!

Закваска для хліба Закваска для хліба без дріжджів Закваска для хліба із житнього борошна Квас в домашніх умовах