Холодець – це зимова страва. У поєднанні з вареною картоплею, солоними огірками і хріном у вас вийде чудовий, смачний вечерю за всіма традиціями російської кухні.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинячі ноги – 1,2 кг
  • Яловичина – 1,5 кг
  • Перець духмяний горошок – 10 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Вода – 3 л
  • Курка – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – 6 шт.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати холодець з свинячих ніжок, курки і яловичини, свинячі ніжки, курку та яловичину добре промийте, покладіть в каструлю і залийте водою, залиште на пару годин. Потім поміняйте воду і поставте каструлю на вогонь. Доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь, додайте цибулю і моркву, варити 3 години.

Далі посоліть, додайте перець горошком, лавровий лист і продовжуйте варити ще 2 години.

Коли м’ясо буде готове, вийміть його з каструлі, бульйон процідіть через марлю, складену в кілька разів.

М’ясо відокремте від кісток і розберіть його на волокна. М’ясо розкладіть по мисках, додайте подрібнений часник і кілька часточок вареної моркви.

М’ясо залийте гарячим бульйоном, дайте йому охолонути до кімнатної температури, потім поставте в холодильник на ніч. Вже на наступний день у вас на столі буде смачний м’ясний холодець.

Приємного апетиту!

Холодець без желатину в каструлі Холодець з курки без желатину Холодець з свинини Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець зі свинячих ніжок і курки без желатину