Холодець – це зимова страва. У поєднанні з вареною картоплею, солоними огірками і хріном у вас вийде чудовий, смачний вечерю за всіма традиціями російської кухні.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинячі ноги – 1,2 кг
- Яловичина – 1,5 кг
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Часник – 10 зуб.
- Вода – 3 л
- Курка – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лавровий лист – 6 шт.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати холодець з свинячих ніжок, курки і яловичини, свинячі ніжки, курку та яловичину добре промийте, покладіть в каструлю і залийте водою, залиште на пару годин. Потім поміняйте воду і поставте каструлю на вогонь. Доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь, додайте цибулю і моркву, варити 3 години.
Далі посоліть, додайте перець горошком, лавровий лист і продовжуйте варити ще 2 години.
Коли м’ясо буде готове, вийміть його з каструлі, бульйон процідіть через марлю, складену в кілька разів.
М’ясо відокремте від кісток і розберіть його на волокна. М’ясо розкладіть по мисках, додайте подрібнений часник і кілька часточок вареної моркви.
М’ясо залийте гарячим бульйоном, дайте йому охолонути до кімнатної температури, потім поставте в холодильник на ніч. Вже на наступний день у вас на столі буде смачний м’ясний холодець.
Приємного апетиту!
Холодець без желатину в каструлі Холодець з курки без желатину Холодець з свинини Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець зі свинячих ніжок і курки без желатину