Якщо ви хочете приготувати ситну і смачну закуску для своїх домашніх, пропоную скористатися неймовірним рецепт холодцю зі свинячої рульки, приготованого без використання желатину. Така закуска обов’язково припаде до смаку чоловікам.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Свиняча рулька – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати холодець з свинячої рульки без желатину? Свинячу рульку ретельно вимийте і зачистити ножем. Викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, залиште замачиваться на 6-8 годин, якщо маєте часом, можна залишити на ніч.

Ріпчасту цибулю і моркву очистити. Свинячу рульку викладіть в каструлю і залийте водою так, щоб вона покривала м’ясо. Викладіть цибулю і моркву. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Добре посоліть. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 6 годин.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.

Часник очистіть від лушпиння і промийте. У бульйон видавіть очищений часник, скориставшись пресом і перемішайте. Підготуйте ємності. На дно викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його. Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.

Повністю остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин, але краще всього на ніч. Наваристий ароматний холодець зі свинячої рульки без желатину подавайте на стіл порційно. За бажанням прикрасьте зеленню.

Насолоджуйтеся апетитним холодцем!

Холодець без желатину Холодець без желатину в каструлі Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки в каструлі