Щоб холодець вийшов дійсно смачним, бажано, щоб до його складу входило кілька видів м’яса. По-перше, яловичина. По-друге, рулька, не дуже жирна. По-третє, свинячі ніжки – вони гарантують щільне желювання. Щоб холодець мав привабливий вигляд, прикрашаємо його при подачі зеленню.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячі ноги – 2 шт.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Яловичина – 600 гр.
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до приготування холодцю зі свинячих ніжок, рульки і яловичини без желатину. Свинячі ніжки і гомілку, яловичину і свинину ретельно промиваємо. Шкіру зачищаємо ножем до ідеальної чистоти. Свинячі продукти разрубаем на частини і укладаємо разом з яловичиною і свинячий м’якоттю в каструлю. Заливаємо водою так, щоб покрити м’ясні інгредієнти шаром в пару сантиметрів. Доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну і варимо на маленькому вогні протягом чотирьох годин.
Після цього додаємо за смаком сіль, лаврове листя і горошини чорного перцю. Моркву очищаємо, промиваємо і закладаємо в каструлю. Ріпчасту цибулю моєму в лушпинні і відправляємо слідом за морквою. Продовжуємо варити все разом ще одну годину.
Після варіння яловичину і свинячі частини витягаємо ополоником в окрему миску. Спеції, цибуля і морква також витягаємо і далі не використовуємо.
Часник очищаємо, промиваємо, обсушуємо, подрібнюємо і закладаємо в бульйон. Розмішуємо і даємо постояти хвилин десять, щоб бульйон наситився ароматом.
Свинячу рульку і ніжки перебираємо: кістки і хрящі викидаємо, а м’якоть подрібнюємо і складаємо в миску. Свинину і яловичину розбираємо на волокна, також кладемо в миску і перемішуємо всі разом. Отриману суміш розподіляємо за формами і заливаємо бульйоном. Охолоджуємо і ставимо в холодильник.
Орієнтовно через п’ять-шість годин холодець застигне і стане щільним. Перед подачею з поверхні холодцю видаляємо сформувався жировий шар – так страва буде менш жирним.
Приємного апетиту!
Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинини і яловичини Холодець з яловичини Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в каструлі