Холодець, зварений з рульки, свинячих ніжок і яловичини, виходить дуже насиченим смаком. У бульйон при варінні переходить велика кількість колагену – холодець швидко застигає, а після охолодження легко ріжеться ножем. Яловичину бажано брати на кістки, але також допустимо використовувати і м’якоть – рулька і свинячі ніжки все одно забезпечать щільне желювання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячі ноги – 4 шт.
  • Яловичина – 1,5 кг
  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 3 бутона
  • Часник – 4 зуб.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати холодець з свинячих ніжок, рульки і яловичини? Свинячі ніжки промиваємо і грунтовно зачищаємо ножем, щоб шкіра стала повністю світлою. Те ж саме робимо і з рулькой. Яловичину моєму. Щоб продукти помістити в каструлю, разрубаем їх на шматки потрібного розміру. Кладемо в каструлю і заливаємо водою так, щоб рідина повністю покривала всі шматки.

Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Після закипання знімаємо пінку і зменшуємо вогонь до мінімального. Варимо чотири години, підтримуючи повільне неактивний кипіння.

За годину до готовності кладемо до м’яса лаврове листя, гвоздику, горошини чорного перцю і сіль. Моркву і ріпчасту цибулю чистимо і також кладемо в каструлю. Варимо все разом ще одну годину.

Коли варка буде закінчена, виймаємо шумівкою м’ясо разом з кістками в окрему миску. Даємо трохи охолонути. Морква зберігаємо.

Бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.

З м’яса витягуємо всі кістки і хрящі, попутно розділяючи його на волокна. Додатково можна порізати волокна ножем.

У проціджений бульйон опускаємо підготовлене м’ясо, перемішуємо.

Очищаємо і промиваємо часник. Пропускаємо зубки через прес і отриману кашку також додаємо в бульйон з м’ясом, перемішуємо.

Моркву нарізаємо тонкими скибочками. На дно форми викладаємо зелень і шматочки моркви. Поверх обережно викладаємо суміш бульйону з м’ясом і часником. Остуджуємо майбутній холодець і поміщаємо його в холодильник для застигання.

Через п’ять-шість годин страва стане дуже щільним і його вже можна подавати до столу. Консистенція холодцю дозволяє розрізати на порційні шматочки, як варіант для подачі.

Приємного апетиту!

Холодець Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець з яловичини в каструлі Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в каструлі