Дуже смачним виходить холодець з додаванням яловичини. Її м’ясні волокна забезпечують страві насичений смак і особливу щільну текстуру. Також кладемо свинячу ніжку і гомілку. А щоб бути впевненим, що питань з затвердінням холодцю не виникне, вводимо невелику кількість желатину.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинячі ноги – 1 шт.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Желатин швидкорозчинний – 20 гр.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати холодець з свинячих ніжок, рульки і яловичини з желатином, свинячі ніжки і рульку промиваємо і зачищаємо ножем. Яловичу м’якоть промиваємо. Свинячі продукти разрубаем на частини і укладаємо разом з яловичиною в каструлю. Заливаємо водою так, щоб повністю покрити м’ясні інгредієнти. Доводимо до кипіння, видаляємо шумівкою піну і варимо на мінімальному вогні протягом чотирьох годин.
Після закінчення зазначеного часу додаємо сіль за смаком, а також лаврове листя і горошини чорного перцю. Моркву і ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо, розрізаємо на половинки і закладаємо в каструлю. Продовжуємо варити ще одну годину.
Після закінчення часу варіння яловичину, моркву і свинячі частини витягаємо і охолодити до теплого стану. Бульйон проціджуємо. У невелику миску висипаємо желатин і заливаємо його склянкою процідженого бульйону, перемішуємо і даємо постояти п’ятнадцять хвилин. Після цього трохи нагріваємо суміш, розмішуємо до повного розчинення гранул. Отриману рідину змішуємо з основною масою бульйону.
Часник очищаємо, промиваємо, обсушуємо і ріжемо дрібними шматочками. Як варіант, можна пропустити через прес. Свинячу м’якоть відокремлюємо від кісток і хрящів, нарізаємо ножем на дрібні шматочки. Яловичину розбираємо на волокна. Змішуємо яловичину, свинячу м’якоть і часник. На дно мисок, в яких будемо заливати холодець, викладаємо зелень і шматочки вареної моркви. Поверх акуратно розподіляємо м’ясну суміш з часником. Заливаємо бульйоном з желатином. Охолоджуємо і ставимо в холодильник.
Через п’ять-шість годин холодець стане щільним. Перед подачею перевертаємо його на плоскі тарілки.
Приємного апетиту!
Холодець Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з яловичини Холодець з яловичини з желатином Холодець зі свинини з желатином Холодець зі свинячих ніжок і яловичини Холодець класичний