У приготуванні домашнього холодцю немає абсолютно нічого складного. Найважче – це витримати час очікування, поки м’ясо неспішно вариться в бульйоні. Готують це поживна страва з різних видів м’яса. Важливо використовувати частини з кістками і хрящами, оскільки саме вони містять желюючий речовини. Якщо мова йде про курку, то пропонуємо додати також і желатин – в цьому випадку ніяких інших додаткових добавок не знадобиться, і закуска точно застигне до щільного стану.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Коріандр – 5 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Яйце (варене) – 5 шт.
  • Желатин швидкорозчинний – 3 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як зварити холодець з курки з желатином в домашніх умовах? Курку ретельно промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Попутно зрізаємо зайву шкіру і жир. Залишки пір’я, якщо вони є, обов’язково видаляємо.

Викладаємо підготовлену курку в каструлю і заливаємо такою кількістю води, щоб рідина повністю покривала птицю. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після закипання знімаємо пінку і зменшуємо вогонь до мінімального.

Варимо при повільному кипінні п’ять годин. За годину до готовності кладемо в каструлю лаврове листя, коріандр, горошини чорного перцю і сіль за смаком. Моркву і ріпчасту цибулю очищаємо і також кладемо до курки.

Поки холодець доваривается, сиру моркву очищаємо і ріжемо її тонкими поперечними скибочками. З них вирізаємо декоративні фігурки. Варені яйця очищаємо і нарізаємо кружальцями.

Часник очищаємо і ріжемо тонкими слайсами.

Коли варка буде закінчена, даємо вмісту каструлі трохи охолонути. Виймаємо м’ясо. Бульйон проціджуємо, все інше далі не використовуємо. Відміряємо склянку бульйону і висипаємо в нього швидкорозчинний желатин, перемішуємо, залишаємо на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Після цього ще раз перемішуємо, щоб всі гранули повністю розчинилися. Змішуємо желатин з рештою бульйоном. Курятину відокремлюємо від кісток і хрящів, поділяємо на волокна. На дно форми викладаємо підготовлене м’ясо. На нього – гуртки яєць, фігурки з моркви і зелені листочки. Акуратно заливаємо бульйоном з желатином.

Закриваємо форми кришками, остуджуємо і прибираємо на холод для застигання. Через п’ять-шість годин страва стане щільним і його вже можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець в каструлі Холодець з желатином Холодець з курки Холодець з курки в каструлі Холодець з курки з желатином