Для тих, хто любить м’ясні закуски, рекомендую скористатися чудовим рецептом надзвичайно смачного наваристого холодцю з яловичини і індички. Процес приготування досить довготривалий, але не трудомісткий. Я готую відразу подвійну порцію. Холодець може зберігатися в холодильнику не більше п’яти днів.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Яловичина – 1 кг
  • Індичка – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати холодець з яловичини і індички. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування смачного холодцю. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Індичку і яловичину гарненько промийте.

Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

М’ясо, цибулю і моркву викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, щоб вона покривала м’ясо.

Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 4 години.

Додайте лавровий лист, сіль і чорний перець горошком. Накрийте кришкою і варіть ще 1 годину.

Готове м’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.

Остигле м’ясо розберіть на волокна руками.

На дно посуду викладіть нарізану моркву і м’ясо, рівномірно розподіливши його.

Розсолом залийте м’ясо бульйоном, щоб він покривав його.

Накрийте кришками і поставте в холодильник застигати, на 8 годин або на ніч. Ароматний холодець з яловичини і індички подавайте до столу.

Насолоджуйтеся м’ясної закускою!

Холодець Холодець в каструлі Холодець з індички Холодець з індички без желатину Холодець з яловичини Холодець класичний