Для тих, хто любить м’ясні закуски, рекомендую скористатися чудовим рецептом надзвичайно смачного наваристого холодцю з яловичини і індички. Процес приготування досить довготривалий, але не трудомісткий. Я готую відразу подвійну порцію. Холодець може зберігатися в холодильнику не більше п’яти днів.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Яловичина – 1 кг
- Індичка – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 3,5 л.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати холодець з яловичини і індички. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування смачного холодцю. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
Індичку і яловичину гарненько промийте.
Моркву очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
М’ясо, цибулю і моркву викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, щоб вона покривала м’ясо.
Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 4 години.
Додайте лавровий лист, сіль і чорний перець горошком. Накрийте кришкою і варіть ще 1 годину.
Готове м’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.
Остигле м’ясо розберіть на волокна руками.
На дно посуду викладіть нарізану моркву і м’ясо, рівномірно розподіливши його.
Розсолом залийте м’ясо бульйоном, щоб він покривав його.
Накрийте кришками і поставте в холодильник застигати, на 8 годин або на ніч. Ароматний холодець з яловичини і індички подавайте до столу.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець Холодець в каструлі Холодець з індички Холодець з індички без желатину Холодець з яловичини Холодець класичний