Сьогодні хочу поділитися чудовим рецептом холодцю зі свинячої рульки і курки. Закусочне блюдо виходить ситним, наваристим, незвичайно смачним і апетитним. Приготуйте холодець на обід або святкове торжество, і ніхто з ваших близьких не залишиться байдужим.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Курка – 1 шт.
  • Свинячі ноги – 2 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Свинина – 500 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 6 зуб.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

Як зварити холодець зі свинячої рульки і курки в домашніх умовах? Свинячу рульку, м’якоть і ніжки зачистити ножем і добре вимийте.

Курку також добре промийте.

Свинячу рульку, м’якоть, ніжки і курку викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 6 годин.

Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Гарненько посоліть. Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні ще 1 годину.

Гарячий бульйон процідіть. М’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його. Остигле м’ясо відокремте від кісток і наріжте або розберіть на волокна руками. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Очищений часник видавити через прес в бульйон. Добре перемішайте.

Підготуйте ємності. На дно викладіть м’ясо і рівномірно розподіліть його, залийте бульйоном, щоб він повністю покривав м’ясо. Остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин. Наваристий холодець зі свинячої рульки і курки подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся м’ясної закускою!

Холодець Холодець з курки Холодець з свинини і курки Холодець з свинячих ніжок Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки без желатину