Холодець завжди вимагає тривалого варіння, тому для буденного столу його готують рідко. У цьому рецепті вам пропонується більш швидкий метод приготування цієї смачної закуски. Варимо холодець зі свинини з яловичиною в мультиварці і додамо трохи желатину. У результаті через 6 годин страва буде готове. З них 3 години варимо і 3 години потрібно на застигання.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свиняча рулька – 1 кг
  • Яловичина 0.5 кг
  • Свинячі ноги – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Желатин харчовий – 50 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати холодець з яловичини і свинини в мультиварці, ретельно поскобліть ножем свинячу рульку і копито і потім добре промийте. Помийте також і шматочок яловичини. Ці продукти покладіть в чашу мультиварки і залийте їх водою до верхньої позначки чаші. Покладіть в чашу очищені цибулину і моркву, лаврові листочки, насипте потрібну кількість солі і горошини чорного перцю. Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Випічка» на 1,5 години. Через 30 хвилин з поверхні бульйону зніміть пінку.

Після завершення програми м’ясо з кісточками перекладіть з чаші в окремий посуд і залиште на 30 хвилин, щоб трохи охололо.

На сито м’ясний бульйон процідіть і його також протягом 20-30 хвилин, остудіть в прохолодному місці (на балконі). Потім в теплий бульйон покладіть подрібнений часникодавку часник. Потім додайте вказане в рецепті кількість желатину та його розмішайте до повного розчинення.

Остигле м’ясо відокремте від кісток і наріжте на невеликі шматочки. Потім розкладіть його в посуд для холодцю.

Знову через сито залийте м’ясо бульйоном. Так як холодець негорячий, можете поставити його для застигання відразу в холодильник або на балкон. Через 3 години холодець зі свинини з яловичиною можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Холодець з свинини Холодець з свинини і яловичини Холодець з свинячих ніжок в мультиварці Холодець зі свинини з желатином Холодець зі свинячих ніжок і яловичини Холодець класичний