Холодець завжди вимагає тривалого варіння, тому для буденного столу його готують рідко. У цьому рецепті вам пропонується більш швидкий метод приготування цієї смачної закуски. Варимо холодець зі свинини з яловичиною в мультиварці і додамо трохи желатину. У результаті через 6 годин страва буде готове. З них 3 години варимо і 3 години потрібно на застигання.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Свиняча рулька – 1 кг
- Яловичина 0.5 кг
- Свинячі ноги – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – 4 ч. л.
- Желатин харчовий – 50 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати холодець з яловичини і свинини в мультиварці, ретельно поскобліть ножем свинячу рульку і копито і потім добре промийте. Помийте також і шматочок яловичини. Ці продукти покладіть в чашу мультиварки і залийте їх водою до верхньої позначки чаші. Покладіть в чашу очищені цибулину і моркву, лаврові листочки, насипте потрібну кількість солі і горошини чорного перцю. Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Випічка» на 1,5 години. Через 30 хвилин з поверхні бульйону зніміть пінку.
Після завершення програми м’ясо з кісточками перекладіть з чаші в окремий посуд і залиште на 30 хвилин, щоб трохи охололо.
На сито м’ясний бульйон процідіть і його також протягом 20-30 хвилин, остудіть в прохолодному місці (на балконі). Потім в теплий бульйон покладіть подрібнений часникодавку часник. Потім додайте вказане в рецепті кількість желатину та його розмішайте до повного розчинення.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і наріжте на невеликі шматочки. Потім розкладіть його в посуд для холодцю.
Знову через сито залийте м’ясо бульйоном. Так як холодець негорячий, можете поставити його для застигання відразу в холодильник або на балкон. Через 3 години холодець зі свинини з яловичиною можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Холодець з свинини Холодець з свинини і яловичини Холодець з свинячих ніжок в мультиварці Холодець зі свинини з желатином Холодець зі свинячих ніжок і яловичини Холодець класичний