Любителям м’ясних страв від усієї душі рекомендую скористатися шикарним рецептом і приготувати апетитний холодець зі свинячої рульки і свинячих вух. Процес приготування досить довгий, але страва виходить незвичайно смачним і ситним.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Свиняча рулька – 1,5 кг
- Свинячі вуха – 0.5 кг
- Свинячі ноги – 0.5 кг
- Свинячий хвіст – 0.5 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 3,5 л.
- Петрушка для прикраси
- Кукурудза консервована – за смаком
- Горошок зелений консервований – за смаком
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Часник – 1 шт.
- Приправа (на вибір) (для холодцю) – за смаком
Процес приготування:
Готувати холодець зі свинячої рульки і свинячих вух легко! Свинячу рульку, вуха, ніжки й хвости зачистити ножем і гарненько промийте під водою. М’ясо можна замочити в прохолодній воді на ніч.
Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.
Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. З допомогою шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 6 годин.
Ріпчасту цибулю очистіть від верхньої лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Приблизно за годину до готовності м’яса в каструлю покладіть очищені овочі. Додайте спеції для холодцю, сіль і чорний перець горошком.
Готове м’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.
Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.
Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність, скориставшись дрібним ситом. Часник очистіть від лушпиння і промийте. У бульйон видавіть очищений часник, скориставшись пресом. Перемішайте до однорідної консистенції.
Підготуйте посуд, в яку будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть петрушку, консервовану кукурудзу та горошок. В якості прикраси можна використовувати болгарський перець, варені курячі яйця і варену моркву.
Зверху викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його.
Підготовленим бульйоном акуратно, щоб не зіпсувати декор, залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.
Повністю остудіть холодець, а потім холодець помістіть в холодильник застигати на 4-6 годин, але краще всього на ніч.
Застиглий холодець вийміть з холодильника і викладіть на блюдо так, щоб прикраси виявилися зверху.
Ошатний холодець зі свинячої рульки і свинячих вух подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся м’ясної закускою!
Холодець з свинини Холодець з свинини і курки Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і курки без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець класичний