Любителям м’ясних страв від усієї душі рекомендую скористатися шикарним рецептом і приготувати апетитний холодець зі свинячої рульки і свинячих вух. Процес приготування досить довгий, але страва виходить незвичайно смачним і ситним.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Свиняча рулька – 1,5 кг
  • Свинячі вуха – 0.5 кг
  • Свинячі ноги – 0.5 кг
  • Свинячий хвіст – 0.5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вода – 3,5 л.
  • Петрушка для прикраси
  • Кукурудза консервована – за смаком
  • Горошок зелений консервований – за смаком
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) (для холодцю) – за смаком

Процес приготування:

Готувати холодець зі свинячої рульки і свинячих вух легко! Свинячу рульку, вуха, ніжки й хвости зачистити ножем і гарненько промийте під водою. М’ясо можна замочити в прохолодній воді на ніч.

Підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. З допомогою шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 6 годин.

Ріпчасту цибулю очистіть від верхньої лушпиння. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Приблизно за годину до готовності м’яса в каструлю покладіть очищені овочі. Додайте спеції для холодцю, сіль і чорний перець горошком.

Готове м’ясо викладіть в миску і повністю остудіть його.

Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність, скориставшись дрібним ситом. Часник очистіть від лушпиння і промийте. У бульйон видавіть очищений часник, скориставшись пресом. Перемішайте до однорідної консистенції.

Підготуйте посуд, в яку будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть петрушку, консервовану кукурудзу та горошок. В якості прикраси можна використовувати болгарський перець, варені курячі яйця і варену моркву.

Зверху викладіть підготовлене м’ясо і рівномірно розподіліть його.

Підготовленим бульйоном акуратно, щоб не зіпсувати декор, залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.

Повністю остудіть холодець, а потім холодець помістіть в холодильник застигати на 4-6 годин, але краще всього на ніч.

Застиглий холодець вийміть з холодильника і викладіть на блюдо так, щоб прикраси виявилися зверху.

Ошатний холодець зі свинячої рульки і свинячих вух подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся м’ясної закускою!

Холодець з свинини Холодець з свинини і курки Холодець з свинячих ніжок без желатину Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і курки без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець класичний