З величезною радістю хочу поділитися своїм улюбленим рецептом холодцю з яловичини з желатину. Холодець виходить смачним і ароматним. Чудовий варіант для ситного сімейного обіду. Приготуйте, і ніхто не залишиться байдужим!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 600 гр.
  • Желатин харчовий – 45 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати холодець з яловичини з желатином. Яловичину ретельно промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, і залийте холодною водою таким чином, щоб вона повністю покривала м’ясо.

Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.

З допомогою ложки або шумівки зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь до мінімального стану і варіть під кришкою 3 години.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Додайте в бульйон лавровий лист, чорний перець горошком, сіль і викладіть очищений ріпчасту цибулю. Накрийте каструлю кришкою і варити на мінімальному вогні ще 3 години.

Готове м’ясо повністю остудіть його. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть на волокна руками.

Гарячий бульйон акуратно процідіть в окрему ємність.

В охолоджений бульйон додайте необхідну кількість желатину.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть.

Перемішайте бульйон, щоб желатин повністю розчинився.

Процідіть через дрібне сито і додайте подрібнений часник.

Підготуйте ємності, в які будете заливати холодець. На дно ємностей викладіть м’ясо і рівномірно розподіліть його.

Підготовленим бульйоном залийте м’ясо таким чином, щоб бульйон повністю його покривав.

Повністю остудіть холодець, а потім накрийте ємності кришками і поставте в холодильник застигати на 6-8 годин, а краще на ніч. Холодець з яловичини з желатином подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець Холодець без желатину Холодець в каструлі Холодець з желатином Холодець класичний