Натуральний джерело колагену – старий добрий холодець. Рецепт цієї страви дуже простий. Щоб точно бути впевненим в застиганні бульйону, можна використовувати желатин.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Курка – 1,5 кг
  • Свинячі ноги – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 6 – 8 зуб.
  • Перець запашний – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 – 4 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати холодець з свинячих ніжок і курки з желатином, свинячі ніжки і курку добре помийте і при необхідності очистіть.

Складіть м’ясо в каструлю, залийте водою і залиште на ніч. Вранці каламутну воду злийте і ще раз добре помийте.

Курку розрізати на кілька частин. Покладіть м’ясо в каструлю, залийте його водою, щоб вона повністю покрила м’ясо.

Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння, зніміть піну ложкою. Зменшіть вогонь до мінімуму.

Варіть холодець без кришки 5 годин від моменту закипання, періодично знімайте піну.

Через півтори години додайте очищені цибулю, моркву і сіль.

За півгодини до готовності додайте в бульйон запашний перець. За 10-15 хвилин покладіть очищений часник.

За хвилину до кінця варіння додайте лавровий лист.

М’ясо вийміть з бульйону. Бульйон процідіть через дрібне сито.

В частині бульйону розведіть желатин, дайте йому настоятися 10-15 хвилин. Потім желатинову масу з’єднайте з рештою бульйоном.

М’ясо свинини та курки відокремити від кісток і розберіть на волокна.

Розкладіть по мисках м’ясо, залийте бульйоном. Поставте миску в холодильник на ніч. Вранці холодець буде готовий.

Приємного апетиту!

Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з курки Холодець з курки з желатином Холодець з свинячих ніжок з желатином Холодець зі свинячих ніжок і курки без желатину