Натуральний джерело колагену – старий добрий холодець. Рецепт цієї страви дуже простий. Щоб точно бути впевненим в застиганні бульйону, можна використовувати желатин.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Курка – 1,5 кг
- Свинячі ноги – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 6 – 8 зуб.
- Перець запашний – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 – 4 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати холодець з свинячих ніжок і курки з желатином, свинячі ніжки і курку добре помийте і при необхідності очистіть.
Складіть м’ясо в каструлю, залийте водою і залиште на ніч. Вранці каламутну воду злийте і ще раз добре помийте.
Курку розрізати на кілька частин. Покладіть м’ясо в каструлю, залийте його водою, щоб вона повністю покрила м’ясо.
Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння, зніміть піну ложкою. Зменшіть вогонь до мінімуму.
Варіть холодець без кришки 5 годин від моменту закипання, періодично знімайте піну.
Через півтори години додайте очищені цибулю, моркву і сіль.
За півгодини до готовності додайте в бульйон запашний перець. За 10-15 хвилин покладіть очищений часник.
За хвилину до кінця варіння додайте лавровий лист.
М’ясо вийміть з бульйону. Бульйон процідіть через дрібне сито.
В частині бульйону розведіть желатин, дайте йому настоятися 10-15 хвилин. Потім желатинову масу з’єднайте з рештою бульйоном.
М’ясо свинини та курки відокремити від кісток і розберіть на волокна.
Розкладіть по мисках м’ясо, залийте бульйоном. Поставте миску в холодильник на ніч. Вранці холодець буде готовий.
Приємного апетиту!
Рецепти на Новий рік Холодець в каструлі Холодець з курки Холодець з курки з желатином Холодець з свинячих ніжок з желатином Холодець зі свинячих ніжок і курки без желатину