Гусак з гречкою і чорносливом – по-справжньому королівське блюдо. Дуже смачне, ароматне і ніжне, готувати його одне задоволення. І гості оцінять ваші кулінарні старання!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Гречка – 300 гр.
  • Чорнослив – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Аджика – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гусака з гречкою і чорносливом, запеченої в духовці? Тушку гусака промиваємо, вирізаємо гузку і натираємо його сіллю, перцем і аджикою.

Гречку відварюємо в підсоленій воді до напівготовності, потім зливаємо воду.

Чорнослив промиваємо, заливаємо гарячою водою і залишаємо на пару хвилин, щоб він розм’як. Зливаємо воду і ріжемо чорнослив шматочками.

Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі, поки він не стане м’яким і рум’яним.

Тепер з’єднуємо гречку, цибулю і чорнослив і нашинкуем ними тушку гусака. З’єднуємо її нитками і зубочисткою. Перекладаємо в рукав для запікання і випікаємо 3 години при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак з гречкою в духовці Гусак на Новий рік в духовці Гуска з чорносливом в духовці Рецепти на Новий рік