Урочистий вигляд запеченого цілком гусака, безсумнівно, прикрашає будь-який стіл. У цьому рецепті вам пропонується запекти в рукаві просто тушку птиці без всякої начинки. Для цього виберіть молоду птицю, щоб вона добре запеклася, а м’ясо завдяки рукаву вийшло м’яким і соковитим. Рецепт простий.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гусак – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування гусака в рукаві, запеченого в духовці. Приступимо до приготування гусака в рукаві, запеченого в духовці. Замороженого гусака попередньо розморозьте на нижній полиці холодильника. Потім тушку обпалити над газовою конфоркою, щоб видалити залишки пера. Опаленную тушку промийте, просушіть серветками і відріжте зайвий жир, шийну частину, фаланги крила і огузок. Можете тушку проколоти в декількох місцях, щоб зайвий жир витік при готуванні і блюдо вийшло менш калорійним.

Підготовлену тушку гусака добре натріть крупною сіллю, бажано морської.

Потім тушку натерти чорним меленим перцем і приправами для птиці. Натирайте зовні і зсередини, приділяючи увагу кожній частини тушки.

Підготовлену тушку гусака помістіть в кулінарний рукав, герметично зафіксуйте його кінці і залиште птицю на 2 години в холодильнику, щоб м’ясо просолилось і просочилося ароматом спецій.

Після закінчення цього часу гусака помістіть в духовку, розігріту до 180°С і запікайте протягом 1,5 години. Потім рукав обережно розріжте, тушку полийте олією і запікайте ще 30 хвилин, щоб скоринка тушки стала рум’яною і хрусткою. Готовність м’яса перевірте за кольором соку, проколів м’ясо гострим ножем.

Запеченого цілком в рукаві гусака акуратно перекладіть на велике блюдо, красиво декоруйте і можете подавати до столу.

Вдалих і смачних страв!

Гусак в духовці Гусак в рукаві в духовці Гусак цілком у духовці Рецепти на Новий рік