Борщ є холодним і освіжаючим супом. При цьому вегетаріанський варіант борщу не обов’язково не ситний. Квасоля, яку ми додамо разом з овочами, замінить м’ясну складову і додасть сил для продуктивного дня.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Буряк – 1 шт.
  • Вода – 3 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Квасоля біла – 1 склянка
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок

Процес приготування:

Як почати готувати холодний борщ вегетаріанський? Картопля очистіть і вимийте. Цибуля промийте і наріжте тонкими кільцями. Буряк очистіть і промийте. Квасолю відварити, попередньо замочити на ніч.

Картоплю поріжте кубиками і поваріть 15 хвилин до готовності, але стежте, щоб не розварився.

На гарячу сковороду вилийте масло і обсмажте цибулю 2 хвилини.

Буряк натріть на крупній тертці і додайте до цибулі. Посмажте 5 хвилин, помішуючи, на невеликому вогні.

Помідори протерти на тертці в кашку і додати до буряка в сковороду. Присипте цукром, перемішайте і готуйте на малому вогні 5 хвилин.

Нашаткуйте капусту дрібними смужками.


Надсилайте бурякову заправку до картоплі. Додайте квасолю, капусту і посоліть. Доведіть до кипіння, додайте дрібно порубані часник і зелень і вимикайте вогонь. Залиште борщ охолонути 15 хвилин і перемістіть його в холодильник на 1 годину.

Приємного апетиту!

Свекольник Холодний борщ з вареним буряком Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник з буряка на воде Холодник класичний Холодник на воді