Борщ є холодним і освіжаючим супом. При цьому вегетаріанський варіант борщу не обов’язково не ситний. Квасоля, яку ми додамо разом з овочами, замінить м’ясну складову і додасть сил для продуктивного дня.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Буряк – 1 шт.
- Вода – 3 л
- Картопля – 3 шт.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Квасоля біла – 1 склянка
- Зелень – 1 пучок
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок
Процес приготування:
Як почати готувати холодний борщ вегетаріанський? Картопля очистіть і вимийте. Цибуля промийте і наріжте тонкими кільцями. Буряк очистіть і промийте. Квасолю відварити, попередньо замочити на ніч.
Картоплю поріжте кубиками і поваріть 15 хвилин до готовності, але стежте, щоб не розварився.
На гарячу сковороду вилийте масло і обсмажте цибулю 2 хвилини.
Буряк натріть на крупній тертці і додайте до цибулі. Посмажте 5 хвилин, помішуючи, на невеликому вогні.
Помідори протерти на тертці в кашку і додати до буряка в сковороду. Присипте цукром, перемішайте і готуйте на малому вогні 5 хвилин.
Нашаткуйте капусту дрібними смужками.
Надсилайте бурякову заправку до картоплі. Додайте квасолю, капусту і посоліть. Доведіть до кипіння, додайте дрібно порубані часник і зелень і вимикайте вогонь. Залиште борщ охолонути 15 хвилин і перемістіть його в холодильник на 1 годину.
Приємного апетиту!
Свекольник Холодний борщ з вареним буряком Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник з буряка на воде Холодник класичний Холодник на воді