Холодний борщ – відмінне блюдо для спекотного літнього дня. Цей легкий супчик прекрасно засвоюється і насичує організм вітамінами, тому приготувати таку страву на обід буде дуже корисно і для дітей, і для дорослих. Спробуйте!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 5 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Буряк – 2 – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Лимонна кислота – за смаком
- Кефір – 1 л
- Вода або Вода мінеральна – 2 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування класичного холодного борщу з вареним буряком. Поставте буряк отвариваться до готовності, а тим часом дрібно наріжте огірки, яйця і всю зелень.
Інгредієнти перемішати в каструлі або мисці, а потім додайте до них відварну буряк.
В каструлю з інгредієнтами додайте сіль і перець (за бажанням), а потім додайте кефір і перемішайте борщ.
Далі влийте в каструлю з супом воду – в тій кількості, щоб суп придбав потрібну вам консистенцію.
В самому кінці додайте в каструлю з супом лимонну кислоту і перемішайте.
Додатково охолодіть борщ і подавайте до столу в охолодженому вигляді. Додатково можна додати кілька кубиків льоду в тарілку з супом.
Приємного апетиту!
Борщ Холодний борщ з вареним буряком Холодник Холодник з буряка на кефірі Холодник класичний Холодник на воді