Холодник – одне з найбільш відомих і популярних страв східнослов’янської кухні. Цей суп прийнято готувати влітку, адже він не тільки добре насичуємо, але і охолоджує в жарку пору. Особливо смачним виходить холодник на кефірі з ковбасою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 3 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – за смаком
  • Кефір – 1.5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати холодник з ковбасою. Буряк потрібно заздалегідь відварити, а потім натерти на крупну тертку.

Також відварюємо картоплю і яйця. Для більш швидкого приготування, можна варити ці продукти разом. Поставте варитися картоплю і через 20-25 хв., додайте до них яйця.


Потім очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками, яйця кришимо невеликими шматочками.

Зелень миємо й подрібнюємо ножем. Огірок миємо й ріжемо невеликими шматочками.

Тепер залишилося порізати кубиками ковбасу.

З’єднуємо всі продукти в глибокій ємності і заливаємо кефіром, солимо і приправляємо за смаком. Ставимо в холодильник на 1-1,5 години.

Приємного апетиту!

Борщ з яйцем Борщ класичний з м'ясом Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ класичний Холодник з буряка на кефірі Холодник по-білоруськи