Холодник – одне з найбільш відомих і популярних страв східнослов’янської кухні. Цей суп прийнято готувати влітку, адже він не тільки добре насичуємо, але і охолоджує в жарку пору. Особливо смачним виходить холодник на кефірі з ковбасою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 3 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Кріп – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Цибуля ріпчаста – за смаком
- Кефір – 1.5 л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати холодник з ковбасою. Буряк потрібно заздалегідь відварити, а потім натерти на крупну тертку.
Також відварюємо картоплю і яйця. Для більш швидкого приготування, можна варити ці продукти разом. Поставте варитися картоплю і через 20-25 хв., додайте до них яйця.
Потім очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками, яйця кришимо невеликими шматочками.
Зелень миємо й подрібнюємо ножем. Огірок миємо й ріжемо невеликими шматочками.
Тепер залишилося порізати кубиками ковбасу.
З’єднуємо всі продукти в глибокій ємності і заливаємо кефіром, солимо і приправляємо за смаком. Ставимо в холодильник на 1-1,5 години.
Приємного апетиту!
Борщ з яйцем Борщ класичний з м'ясом Холодний борщ Холодний борщ з буряків Холодний борщ класичний Холодник з буряка на кефірі Холодник по-білоруськи