Приготувати смачне і апетитне тісто для домашніх чебуреків дуже просто! Щоб зробити його хрустким і повітряним, приготуємо його на окропі з додавання горілки. Результат виходить просто дивовижний!

Порада: найкраще просіяти борошно через ситечко. Так ми не тільки позбудемося великих грудок, але також наповнимо борошно повітря. Це дуже важливо, щоб отримати гарне, однорідне тісто і зробити хрусткі чебуреки з приємними бульбашками. Але якщо у вас не вистачає часу, то можна пропустити цей крок. Смак від цього не дуже змінитися.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 – 650 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Горілка – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати хрустке тісто для чебуреків на окропі з горілкою пузырчатое, воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо у воду цукровий пісок і сіль. Розмішуємо до повного розчинення.

Тепер вводимо в воду яйце, горілку і рослинне масло. Заливаємо їй борошно і швидко розмішуємо, щоб вода добре склеїти з борошном. Заважаємо лопаткою, поки маса не стане дуже густою.

Після цього стіл посипаємо борошном і продовжуємо вимішувати тісто руками ще близько 10 хв. Тісто треба дуже добре вимісити, щоб воно було пластичним і добре раскатывалось.

Накриваємо тісто плівкою або рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хв. до повного охолодження. Це зробить наше тісто більш еластичним.

Тепер можна приступати до приготування чебуреків! Приємного апетиту!

Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків з бульбашками як в чебуречній Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків на воді Хрустке тісто для чебуреків пузырчатое