Смачні чебуреки з м’ясом і хрусткою скоринкою готуються просто, а з’їдаються моментально. Замішане за цим рецептом листкове тісто дуже тонко розкочується і не рветься.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 150 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 0,5 склянки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хрустких чебуреків з тестом на воді без горілки? Борошно просіяти в глибоку миску.
розбийте Яйце в склянку, влийте воду, додайте сіль і збовтайте.
Яєчну масу влийте в борошно і перемішайте.
Потім влийте третину склянки рослинного масла і замісіть однорідне тісто. Зберіть тісто в грудку, загорнути в харчову плівку і помістіть його в холодильник на півгодини.
За цей час підготуйте начинку. Змішайте фарш, подрібнену ріпчасту цибулю і яйце, посоліть і приправте за смаком. Додайте в начинку трохи води, щоб вона була більш соковитою і ще раз добре перемішайте.
дістаньте Тісто з холодильника, тонко розкачайте, з допомогою блюдця виріжте кола.
На коржі покладіть начинку і зліпити чебуреки.
Обсмажте чебуреки на рослинній олії до золотистого кольору з двох сторін. Промокніть чебуреки від зайвого жиру паперовими рушниками і подавайте блюдо на стіл до чаю.
Приємного аппетита!
Чебуреки