Якщо вам не доводилося спробувати крильця як KFC, адже KFC (Kentucky Fried Chicken) є не скрізь, можете їх приготувати вдома. Рецептів приготування таких крилець багато, але, на думку досвідчених кулінарів, самі смачні виходять при умочуванні в кляр, паніровці в кукурудзяних пластівцях і подальшому обсмажуванні у фритюрі.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Курячі крильця – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 0.25 склянки
- Мука кукурудзяна – 1 жменя
- Яйце – 2 шт.
- Кукурудзяні пластівці (без цукру) – 1 склянка
- Молоко коров’яче – 4 ст. л.
- Паприка – 2 для змащування
- Кайенский перець – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати хрусткі крильця в клярі як KFC. Курячі крильця промийте під проточною водою, обсушити кухонним рушником і розріжте по суглобам на 3 частини. Фаланги крил відніміть.
Потім шматочки крилець помістіть в окрему ємність, посипте перцем, меленою паприкою і по своєму смаку посоліть.
Потім насипте до крилець жменю кукурудзяного борошна. Закрийте ємність кришкою і крильця з борошном активно кілька разів струсніть. Потім оставьте на 40 хвилин для маринування.
За цей час приготуйте кляр. У глибоку миску розбийте яйця, насипте до них чорний і гострий перець, додайте трохи солі і налийте молоко. Все перемішайте віночком. Потім до цієї суміші насипте пшеничне борошно і ще раз перемішайте все до однорідної консистенції. Кляр готовий.
Несолодкі кукурудзяні пластівці подрібніть в крихту і пересипте в окрему тарілку. Шматочки крилець добре умочіть спочатку в кляр.
Потім запаніруйте їх у подрібнених пластівцях.
Добре розігрійте у фритюрниці рослинне масло. Обсмажте крильця в олії протягом 6-7 хвилин, перевертаючи їх під час смаження. Курячі крильця в клярі як KFC готові.
Смачного!