Якщо вам не доводилося спробувати крильця як KFC, адже KFC (Kentucky Fried Chicken) є не скрізь, можете їх приготувати вдома. Рецептів приготування таких крилець багато, але, на думку досвідчених кулінарів, самі смачні виходять при умочуванні в кляр, паніровці в кукурудзяних пластівцях і подальшому обсмажуванні у фритюрі.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Курячі крильця – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 0.25 склянки
  • Мука кукурудзяна – 1 жменя
  • Яйце – 2 шт.
  • Кукурудзяні пластівці (без цукру) – 1 склянка
  • Молоко коров’яче – 4 ст. л.
  • Паприка – 2 для змащування
  • Кайенский перець – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати хрусткі крильця в клярі як KFC. Курячі крильця промийте під проточною водою, обсушити кухонним рушником і розріжте по суглобам на 3 частини. Фаланги крил відніміть.

Потім шматочки крилець помістіть в окрему ємність, посипте перцем, меленою паприкою і по своєму смаку посоліть.

Потім насипте до крилець жменю кукурудзяного борошна. Закрийте ємність кришкою і крильця з борошном активно кілька разів струсніть. Потім оставьте на 40 хвилин для маринування.

За цей час приготуйте кляр. У глибоку миску розбийте яйця, насипте до них чорний і гострий перець, додайте трохи солі і налийте молоко. Все перемішайте віночком. Потім до цієї суміші насипте пшеничне борошно і ще раз перемішайте все до однорідної консистенції. Кляр готовий.

Несолодкі кукурудзяні пластівці подрібніть в крихту і пересипте в окрему тарілку. Шматочки крилець добре умочіть спочатку в кляр.

Потім запаніруйте їх у подрібнених пластівцях.

Добре розігрійте у фритюрниці рослинне масло. Обсмажте крильця в олії протягом 6-7 хвилин, перевертаючи їх під час смаження. Курячі крильця в клярі як KFC готові.

Смачного!

Гострі курячі крильця Курка Курячі крильця Курячі крильця з хрусткою скоринкою на сковороді Курячі крильця на сковороді Курячі крильця, як у KCF