Малосольні огірки, приготовлені будь-яким способом готові вже через 1-3 дні в залежності від того, який просолення огірки ви хочете отримати. При приготуванні такої закуски з допомогою мінеральної води, огірки не втрачають свій колір, і залишаються такими ж яскравими і привабливими на вигляд.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Кріп – 1 пучок
- Листя хрону – 4 шт.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Часник – 1 головка
- Для розсолу: –
- Вода мінеральна (сильногазована) – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування хрустких малосольних огірків на мінералці. В першу чергу підготувати всі необхідні інгредієнти. Відберіть огірочки середнього розміру і ретельно промийте їх холодною проточною водою. Кріп, листя смородини, а також листя хрону сполосніть під водою і струсіть від зайвої вологи.
Підготовлену зелень крупно наріжте. Молодий часник очистіть тільки від верхнього шару лушпиння. Вимиті огірки обсушіть, і обріжте кінчики.
В невелику ємність налийте трохи мінеральної води і додайте необхідну кількість кухонної солі, ретельно перемішайте до повного розчинення.
Підготуйте ємність, в якій будете солити огірочки. В підготовлену ємність викладіть шар нарізаної зелені і листя. Наступним кроком викладіть огірки, нарізані уздовж.
Покладіть кілька шматочків часнику. Зверху викладіть шар листя і зелені.
А потім викладіть залишилися огірочки. Зверху розподіліть листя хрону, чорної смородини і кропу. Потім вилийте приготовлену розсіл і залийте все рештою кількістю мінеральної води.
накрийте Ємність кришкою або оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на столі на 12 годин. Потім помістіть ємність з огірками в холодильник для охолодження приблизно на годину-півтора. Готові малосольні огірочки подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки без оцту Малосольні огірки в каструлі з часником і кропом Малосольні огірки в холодній воді Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки на мінералці Малосольні огірки швидкого приготування