А ви також любите баклажанну ікру, як любимо її ми? Смак ідеальної баклажанної ікри знайдений, а технологія приготування викладена в нашому рецепті – користуйтеся! Завдяки запікання в духовій шафі баклажани зберігають свій приголомшливий смак і вітаміни, а найважливіше – вони запікаються без додавання олії. Болгарський і гострий перець, помідори, цибулю і моркву ідеально доповнюють смак баклажанів і створюють приголомшливий гармонійний смак баклажанної ікри.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 – 6 шт.
- Перець чилі – 2 – 3 шт.
- Помідори свіжі – 5 – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста (середній) – 4 головки
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Масло соняшникова – 5 – 6 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
- Кінза – 1 пучок
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт ікри з баклажанів на зиму без стерилізації через м’ясорубку гранично простий! Для приготування ікри ми вибрали баклажани середнього розміру. Так як ми будемо запікати їх у духовці, краще всього вибирати невеликі плоди. Баклажани добре промиваємо під проточною водою, кладемо у форму для запікання і ставимо в духову шафу. Запікаємо при температурі 190-200 градусів до м’якості.
Готові баклажани мають м’яку структуру і подгорелый бочок. Даємо їм трохи охолонути, потім чистимо від шкірки і пропускаємо через м’ясорубку.
Болгарська і гострий перець промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути від води. Потім розрізаємо кожен перець уздовж навпіл і чистимо їх від плодоніжки і насіння. Перець пропускаємо через м’ясорубку.
Ріпчасту цибулю пропускаємо через м’ясорубку, викладаємо на розігріту з рослинною олією глибоку сковороду або каструлю і підсмажити на середньому вогні 2-3 хвилини.
В сковороду до цибулі додаємо пропущений через м’ясорубку перець, перемішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин на повільному вогні.
Через деякий час додаємо в сковороду пропущені через м’ясорубку помідори, добре перемішуємо і тушкуємо, поки не випарується весь томатний сік і маса не придбає густоти сметани. Час займе приблизно 10-15 хвилин.
Далі до овочів додаємо подрібнені баклажани, перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.
В останню чергу до овочів додаємо пропущений через прес часник, рубану зелень і сіль. Все добре перемішуємо і тушкуємо близько 4-5 хвилин, потім знімаємо з вогню.
Готову баклажанну ікру розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо прокип’яченими кришками, трохи ікри залишаємо для дегустації.
Перевертаємо банки догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Після чого прибираємо ікру на зберігання в холодильник. Самі ж приступаємо до дегустації, приємного апетиту!
Баклажани з перцем на зиму Гострий салат з баклажанів Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму