А ви також любите баклажанну ікру, як любимо її ми? Смак ідеальної баклажанної ікри знайдений, а технологія приготування викладена в нашому рецепті – користуйтеся! Завдяки запікання в духовій шафі баклажани зберігають свій приголомшливий смак і вітаміни, а найважливіше – вони запікаються без додавання олії. Болгарський і гострий перець, помідори, цибулю і моркву ідеально доповнюють смак баклажанів і створюють приголомшливий гармонійний смак баклажанної ікри.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 5 – 6 шт.
  • Перець чилі – 2 – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 5 – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста (середній) – 4 головки
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Масло соняшникова – 5 – 6 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт ікри з баклажанів на зиму без стерилізації через м’ясорубку гранично простий! Для приготування ікри ми вибрали баклажани середнього розміру. Так як ми будемо запікати їх у духовці, краще всього вибирати невеликі плоди. Баклажани добре промиваємо під проточною водою, кладемо у форму для запікання і ставимо в духову шафу. Запікаємо при температурі 190-200 градусів до м’якості.

Готові баклажани мають м’яку структуру і подгорелый бочок. Даємо їм трохи охолонути, потім чистимо від шкірки і пропускаємо через м’ясорубку.

Болгарська і гострий перець промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи обсохнути від води. Потім розрізаємо кожен перець уздовж навпіл і чистимо їх від плодоніжки і насіння. Перець пропускаємо через м’ясорубку.

Ріпчасту цибулю пропускаємо через м’ясорубку, викладаємо на розігріту з рослинною олією глибоку сковороду або каструлю і підсмажити на середньому вогні 2-3 хвилини.

В сковороду до цибулі додаємо пропущений через м’ясорубку перець, перемішуємо і тушкуємо 10-15 хвилин на повільному вогні.

Через деякий час додаємо в сковороду пропущені через м’ясорубку помідори, добре перемішуємо і тушкуємо, поки не випарується весь томатний сік і маса не придбає густоти сметани. Час займе приблизно 10-15 хвилин.

Далі до овочів додаємо подрібнені баклажани, перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини.

В останню чергу до овочів додаємо пропущений через прес часник, рубану зелень і сіль. Все добре перемішуємо і тушкуємо близько 4-5 хвилин, потім знімаємо з вогню.

Готову баклажанну ікру розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо прокип’яченими кришками, трохи ікри залишаємо для дегустації.

Перевертаємо банки догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Після чого прибираємо ікру на зберігання в холодильник. Самі ж приступаємо до дегустації, приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Гострий салат з баклажанів Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму