У нашій сім’ї всі люблять баклажани на зиму без обжарювання. У сезон свіжих баклажанів я їх смажу або готую овочеве рагу, а іноді і баклажанну ікру. Пікантна закуска виходить зі збалансованим приємним смаком.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2 кг
  • Баклажан – 3 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 склянки
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 80 гр.
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати баклажани на зиму без обжарювання? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування закуски з баклажанів. Ретельно вимийте стиглі і красиві баклажани.

Просушіть їх паперовими рушниками і наріжте великими кубиками. У глибоку ємність викладіть підготовлені баклажани.

Добре посоліть і перемішайте. Залиште приблизно на 2 години, прикривши чистим кухонним рушником.

Тим часом ретельно вимийте болгарський перець, а потім очистіть від насіння і серцевини. Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Баклажани відіжміть руками і викладіть в глибоку каструлю.

Ретельно вимийте гострий перець і обсушіть. Наріжте на кілька частин разом з болгарським перцем.

Часник очистіть від лушпиння і промийте.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, також можна скористатися кухонним комбайном або блендером. Я подрібнювала з допомогою блендера.

Зелень кропу ретельно промийте і обсушити, дрібно нарубаєте ножем. Я використовувала заморожену зелень кропу.

Подрібнені овочі вилийте з чаші блендера в миску.

В каструлю до баклажанів відправте подрібнені овочі і зелень кропу.

Потім додайте необхідну кількість цукрового піску.

Після влийте необхідну кількість столового оцту.

А потім влийте необхідну кількість рослинного масла.

Ретельно перемішайте закуску.

Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть закуску 15-20 хвилин, періодично перемішуючи.

Гарячу закуску з баклажанів акуратно розкладіть по стерильним банкам, і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки.

Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть їх в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму