Рекомендую приготувати ароматну баклажанну ікру на зиму. Баклажанна ікра прикрасить ваш обідній стіл. Також баклажанну ікру можна використовувати для швидкого, ситного і смачного перекусу, намазавши на шматочок свіжого хрусткого хліба.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Морква – 1 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування цієї баклажанної ікри на зиму. Баклажани ретельно промийте, обсушіть, обріжте кінчики. Підготовлені баклажани наріжте дрібним кубиком. Глибоку добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії і обсмажте баклажани до розм’якшення, періодично помішуючи.

Ретельно морква вимийте, очистіть його від шкірки за допомогою овочечистки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Очищений цибулю і моркву пропустити через м’ясорубку, скористайтесь кухонним комбайном або блендером.

Подрібнені овочі відправте в сковороду до баклажанів. Готуйте приблизно 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

Ретельно вимийте помідори, зробіть хрестоподібний надріз. Помістіть їх в заздалегідь підготовлений окріп буквально на 15 секунд, а потім перемістіть його в крижану воду.

Обережно зніміть шкірку і вирізати плодоніжку.

Обсмажені овочі посоліть, додайте необхідну кількість цукрового піску і чорного меленого перцю. Ретельно перемішайте.

Очищені помідори подрібніть і додайте в сковороду до решти інгредієнтів. Періодично помішуючи, готуйте приблизно 15-20 хвилин.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячу баклажанну ікру зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам і закатайте стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму