Баклажанна ікра – оригінальна і пікантна закуска, яку можна балувати себе і рідних круглий рік. Ікра може доповнювати гарячі страви, а також її використовують для бутербродів та інших закусок.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 1 кг
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати ікру з баклажанів на зиму з оцтом. Промиваємо баклажани і відправляємо запікатися в духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів. Можна зробити це і в мікрохвильовці – 10 хвилин на повній потужності.
Також чинимо і з болгарським перцем. Тільки йому знадобиться трохи менше часу. У духовці 7-10 хвилин в мікрохвильовці 5 хвилин.
Баклажани остуджуємо і очищаємо від шкірки. Перець нарізаємо.
Підготовлені баклажани і перці з’єднуємо в блендері з очищеними зубчиками часнику. Подрібнюємо до стану кашки.
Помідори ошпарюємо, знімаємо з них шкірку, залишився нарізаємо.
Цибулини очищаємо і подрібнюємо, моркву очищаємо, промиваємо під водою і пропускаємо через тертку.
В сковороді на рослинній олії обсмажуємо цибулю, моркву і помідори на повільному вогні 15 хвилин.
Додаємо до овочів баклажанове пюре і подрібнену свіжу зелень. Тушкуємо ще 15 хвилин, потім додаємо сіль, оцет, тримаємо на плиті 5 хвилин і знімаємо.
Гарячу ікру розливаємо по чистим банкам. Стерилізуємо в каструлі з киплячою водою протягом 15 хвилин, закриваємо і відправляємо на зберігання. Готово!
Салат з баклажанів і моркви на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, помідорів і цибулі на зиму Салат з баклажанів, цибулі та моркви на зиму